Dedications
Martin Bon Jovi - Have a Nice Day Good day to all of you! Δήμητρα Wham! - Everything She Wants στον Δημήτρη μου Panos Moderator - When I Dream Καλημέρες!!

Κινηματογραφος

Saturday Movie: Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)

today03/07/2021 3

share close

Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)

Χώρα: USA

Είδος Ταινίας: Δράμα / Φαντασίας / Αισθηματικές

Σκηνοθέτης: Michel Gondry

Ηθοποιοί: Jim Carrey, Kate Winslet, Tom Wilkinson, Gerry Robert Byrne

Όταν ο Joel μαθαίνει ότι η πρώην κοπέλα του Clementine, τον διέγραψε από τη μνήμη της χρησιμοποιώντας μια νέα τεχνολογική μέθοδο, αποφασίζει και εκείνος να κάνει το ίδιο. Σε κατάσταση απελπισίας επισκέπτεται τον εμπνευστή και εφευρέτη της διαδικασίας, Δρ. Howard Mierzwiak στην κλινική Lacuna. Κατά τη διάρκεια όμως της διαδικασίας αυτής αλλάζει γνώμη. Αρχίζει έτσι ένας αγώνας δρόμου στην προσπάθειά του να σώσει τις αναμνήσεις του -κρύβοντας αυτές σε διάφορα σημεία του εγκεφάλου- ώστε να μην ξεχάσει την αγάπη του για την Clementine

Μια πολύ διαφορετική ταινία επιστημονικής φαντασίας υπογεγραμμένη σεναριακά από τον Τσάρλι Κάουφμαν, σκηνοθετημένη από τον Μισέλ Γκοντρί η οποία χάρισε στον Τζιμ Κάρεϊ μία από τις πιο ειλικρινείς και μεγαλειώδεις ερμηνείες της καριέρας του κι απέδειξε ότι η Κέιτ Γουίνσλετ, με μπλε μαλλιά, είναι ακόμα πιο ερωτεύσιμη από ό,τι σκαρφαλωμένη στην πρύμνη του «Τιτανικού». Μία ταινία που ερωτευτήκαμε παράφορα, και που ακόμα και σήμερα θα τρέχαμε να συναντήσουμε σε μία σκοτεινή αίθουσα. Ή στο Μόντοκ.

Κάθε Σάββατο, μέσα από αυτήν εδώ την στήλη, σας προτείνω μία ταινία την οποία παρακολούθησα πρόσφατα και μου έκανε μεγάλη εντύπωση. Όσοι με γνωρίζετε, ξέρετε ότι είμαι μεγάλος ταινιοφάγος, ότι αποφεύγω δια ροπάλου κάθε είδους σειρά, καθώς και ότι δεν παρακολουθώ σχεδόν καθόλου τηλεόραση. Όσες και όσοι από εσάς, επιθυμείτε να προτείνετε κάποια ταινία η οποία σας άρεσε και θέλετε να την παρουσιάσω μέσα από αυτήν εδώ την στήλη, δεν έχετε παρά να μου στείλετε ένα email στο srouggeris@gmail.com.

Σπύρος Ρουγγέρης

Written by: DreamCity

Rate it

0%