Dedications
Martin Bon Jovi - Have a Nice Day Good day to all of you! Δήμητρα Wham! - Everything She Wants στον Δημήτρη μου Panos Moderator - When I Dream Καλημέρες!!

Κινηματογραφος

“Η πόλη και η πόλη” στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ)

today03/07/2021 5

Background
share close

Η Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος παρουσιάζει στα Πανοραμικά Σκαλιά του ΚΠΙΣΝ την εγκατάσταση – κινηματογραφική ταινία, των Χρήστου Πασσαλή και Σύλλα Τζουμέρκα, Η πόλη και η πόλη, στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Έξι επεισόδια από τη ζωή και τα δεινά που υπέστη η εβραϊκή κοινότητα της Θεσσαλονίκης ενώνονται κινηματογραφικά με την πόλη του σήμερα, δημιουργώντας μια πολυπρόσωπη κινηματογραφική αφήγηση, στην οποία δυο πόλεις συνυπάρχουν στο ίδιο πλαίσιο: η πόλη της Θεσσαλονίκης του περασμένου αιώνα και η πόλη της Θεσσαλονίκης όπως είναι τώρα. Μια εγκατάσταση σε συν-σκηνοθεσία των Χρήστου Πασσαλή και Σύλλα Τζουμέρκα, δύο σκηνοθετών που γεννήθηκαν στη Θεσσαλονίκη το 1978 και επιστρέφουν για πρώτη φορά δημιουργικά σ’ αυτή. Ένα κινηματογραφικό εγχείρημα που θαμπώνει τα όρια μεταξύ μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ και ταινίας-δοκιμίου (essay film) και παρουσιάζεται εδώ για πρώτη φορά σε μια αρχική μορφή εικαστικής εγκατάστασης με τρεις οθόνες σε ταυτόχρονη προβολή.

Με την υποστήριξη των MOMus, Claims Conference, EKOME, Ελληνογερμανικού Ταμείου για το Μέλλον, Rosa Luxemburg Stiftung – Office in Greece, Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Iσραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, και τη συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης, του Δήμου Θερμαϊκού και του Athens Film Office.

Σύλληψη, σενάριο, σκηνοθεσία: Χρήστος Πασσαλής, Σύλλας Τζουμέρκας
Παραγωγός: Μαρία Δρανδάκη
Επιμέλεια: Ορέστης Ανδρεαδάκης

Διεύθυνση φωτογραφίας: Σίμος Σαρκετζής
Μοντάζ: Γιώργος Ζαφείρης
Σκηνικά: Χρήστος Πασσαλής
Κοστούμια: Μάρλι Αλειφέρη, Βασιλεία Ροζάνα
Ήχος: Νίκος Έξαρχος, Δημήτρης Κανελλόπουλος
Σχεδιασμός μακιγιάζ και κομμώσεων: Εύη Ζαφειροπούλου, Ιουλία Σιγριμή

Ηθοποιοί: Βασίλης Κανάκης, Αλέξανδρος Βαρδαξόγλου, Αγγελική Παπούλια, Αργύρης Ξάφης, Νίκη Παπανδρέου, Βασίλης Καραμπούλας, Θέμις Μπαζάκα, Δανάη Πριμάλη, Μαρία Φιλίνη, Λαέρτης Μαλκότσης, Μιχάλης Κίμωνας, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Φριτς Φένε, Γιάκομπ Λέο Σταρκ, Φιντέλ Ταλαμπούκας, Άρης Αρμαγανίδης, Ζωή Σιγαλού, Μαρίνα Σιώτου, Βάσια Μπακάκου, Λεονάρδος Μπατής, Γλυκερία Δήμου, Ανδρέας Σταυρακάκης, Νίκος Χορταριάς
Η παραγωγή υλοποιείται με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για τη δημιουργία του επετειακού προγράμματος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Συμπαραγωγή με την εταιρεία παραγωγής Homemade Films

08-11/07 | 21.30 – 22.30
ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΑ ΣΚΑΛΙΑ
Η είσοδος είναι ελεύθερη με ηλεκτρονική προεγγραφή

*Προτείνεται οι επισκέπτες να έχουν μαζί ψάθα ή κάποιο ύφασμα για το έδαφος.

Υποχρεωτική χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής σας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του ΚΠΙΣΝ, σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας που ορίζει ο ΕΟΔΥ.

Λόγω των μέτρων για τη δημόσια υγεία ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές σε σχέση με τη διεξαγωγή της εκδήλωσης.

08 Ιουλίου – 11 Ιουλίου 2021

Ημερομηνία & Ώρα

Πέμπτη 08 Ιουλίου 202121:30

Παρασκευή 09 Ιουλίου 202121:30

Σάββατο 10 Ιουλίου 202121:30

Κυριακή 11 Ιουλίου 202121:30

Written by: DreamCity

Rate it

0%