Dedications
Martin Bon Jovi - Have a Nice Day Good day to all of you! Δήμητρα Wham! - Everything She Wants στον Δημήτρη μου Panos Moderator - When I Dream Καλημέρες!!

Eat Good Feel Good

“Cheesecake” του Γιάννη Κοτρότσου

today28/06/2021 1 5

Background
share close

Αυτή δεν είναι μια ακόμη στήλη μόνο με συνταγές. Είναι μια στήλη που θα ασχολείται με τις αισθήσεις της γεύσης και της όσφρησης, καθώς αυτές είναι άρρηκτα συνδεδεμένες. Επομένως, εδώ θα βρίσκετε προτάσεις για συνταγές, ιδέες για food pairing, εξαιρετικές τοπικές συνταγές από διάφορα ταξίδια. Φυσικά τα θέματα δεν περιορίζονται σε αυτά, αλλά ας ανακαλύψουμε τους γευστικούς μας ορίζοντες με τον καιρό.

Summer is here που λένε και οι φίλοι μας οι αγγλόφωνοι. Φτάσαμε λοιπόν στο κομβικό όριο του να αποχαιρετιστούμε για το καλοκαίρι. Για αυτόν τον λόγο επέλεξα, ένα από τα λίγα γλυκά που γνωρίζω να κάνω, αλλά πάντα με μεγάλη επιτυχία!!!

Θα σας περιγράψω ένα πολύ γρήγορο και εύκολο cheesecake που αρέσει σε όλους και θα μας δροσίσει στην καλοκαιρινή περίοδο που άρχισε με ένταση.

Προθερμαίνουμε το φούρνο σε θερμοκρασία 180 βαθμών. Εν συνεχεία θα πρέπει να τρίψουμε τα μπισκότα. Χρησιμοποιούμε 250 γραμμάρια μπισκότα digestive ή μιράντα και τα τρίβουμε στο μπλέντερ. Μόλις έχουν γίνει εντελώς σκόνη, τα βάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε 125 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο και τα ανακατεύουμε μέχρι να ποτίσει όλο το μπισκότο.

Απλώνουμε το μίγμα σε ένα ταψί (ή καλύτερα σε ένα τσέρκι) και με το χέρι το κάνουμε ομοιόμορφο. Το βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 10-12 λεπτά. Ακολούθως, το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.

Σε ένα μεγαλύτερο μπολ, βάζουμε 600 γραμμάρια τυρί κρέμα (philadelphia, mascarpone), 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος υψηλών λιπαρών για να δέσει καλά. Προσθέτουμε 40-60 γραμμάρια ζάχαρης άχνη. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο μίγμα. Απλώνουμε στο κρύο πλέον μπισκότο προσπαθώντας να είναι όσο το δυνατόν πιο επίπεδο.

Τοποθετούμε το τσέρκι στο ψυγείο για 3-4 ώρες και είμαστε έτοιμοι για σερβίρισμα. Το σερβίρισμα είναι από μόνο του μια πολύ ιδιαίτερη διαδικασία. Ας μιλήσουμε αρχικά για την επικάλυψη, αυτή μπορεί να είναι μια μαρμελάδα, φυστικοβούτυρο, ξινόκρεμα ή ακόμα ακόμα και κάποια μορφή σοκολάτας. Στη συνέχεια πρέπει να επιλέξουμε τον τρόπο που θα τοποθετήσουμε. Εδώ οι επιλογές είναι πολλές, sky is the limit γενικότερα. Μπορείτε να βάλετε σε όλη την επιφάνεια την ίδια επιλογή, να χωρίσετε την επιφάνεια στα 2 ή 3 ή και 4 με διαφορετικές επιλογές. Εγώ προσωπικά στο σπίτι το αφήνω χωρίς επικάλυψη και αφήνω την επιλογή σε αυτόν που θα το απολαύσει, καθώς υπάρχουν 7-8 διαθέσιμες επιλογές.

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, δεν είμαι μάγειρας, είμαι απλά ένας λάτρης της απόλαυσης. Μέσα στις ασχολίες μου είναι το καλό και ποιοτικό φαγητό και ποτό. Επειδή όμως δεν περιορίζομαι σε αυτά, κάθε Δευτέρα κάντε την κράτηση σας στις 8 το βράδυ και ελάτε να απολαύσετε τη διαχρονική μου κόντρα με το έτερο ραδιοφωνικό μου ήμισυ, σε ροκ υπόκρουση. Τα λέμε στον αέρα!!!

Γιάννης Κοτρότσος

Written by: DreamCity

Rate it

0%