Dedications
Martin Bon Jovi - Have a Nice Day Good day to all of you! Δήμητρα Wham! - Everything She Wants στον Δημήτρη μου Panos Moderator - When I Dream Καλημέρες!!

Μουσικη

«Οραματισμοί – Ιωάννης Καποδίστριας» Η μουσική παράσταση του Γιώργου Βούκανου 30 Ιουνίου

today27/06/2021 3

Background
share close

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 190 χρόνων από την δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρια (1831) του σημαντικού  Ευρωπαίου πολιτικού και πρώτου κυβερνήτου της μετα-επαναστατικής Ελλάδας, η βραβευμένη μουσική παράσταση του συνθέτη Γιώργου Βούκανου, «Οραματισμοί – Ιωάννης Καποδίστριας», παρουσιάζεται στο κοινό για πρώτη φορά στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Πέτρας του Δήμου Πετρούπολης.

Το έργο παρουσιάζεται την Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021 στις 21.15, στο Θέατρο Πέτρας (σκηνή Μίνως Βολανάκης) με Ελεύθερη Είσοδο, ενώ θα ακολουθήσει και μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Τους «Οραματισμούς του Καποδίστρια» ερμηνεύουν ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, η σοπράνο Άντα Αθανασοπούλου και ο τενόρος  Κωνσταντίνος Τζέμος. Τα αφηγηματικά μέρη του έργου αποδίδουν ο Κώστας Αρζόγλου, και η Χρύσα Ρώμα. Την σκηνογραφική επιμέλεια υπογράφει  ο Γεώργιος Τρικκαλιώτης. Συμμετέχει η Χορωδία αποφοίτων Λεοντείου Σχολής Νέας Σμύρνης Ambitus σε διδασκαλία Κατερίνας Βασιλικού. Το έργο θα παρουσιαστεί από την Melody Chamber Orchestra, την οποία θα διευθύνει ο Πάνος Βλάχος.

Πρόκειται για μια μουσική παράσταση, εμπνευσμένη από την ζωή του πρώτου Κυβερνήτη του έθνους, Ιωάννη Καποδίστρια, σε μουσική Γιώργου Βούκανου και ποίηση /κείμενα Γεωργίου Κισσούδη, Ιωάννη Κορνηλάκη και Βασίλη Κουρή.

Με τρόπο σαφή και γλαφυρό το έργο περιγράφει την πορεία του μαρτυρικού κυβερνήτη, περιγράφοντας πτυχές της ζωής του έως την δολοφονία του, καθώς και την φλογερή αγάπη του για την πατρίδα.

Το έργο ερμηνεύτηκε για πρώτη φορά από την Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ (2001) και από τότε διανύει μια εξαιρετική πορεία, παραμένοντας στην επικαιρότητα για 20 ολόκληρα χρόνια. Έχει παρουσιαστεί σε σπουδαίες αίθουσες (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών WWC στη Γενεύη, Ρωσική Πρεσβεία, Παλαιά Βουλή) Έχει ερμηνευθεί επίσης, από την Ελβετική Συμφωνική Ορχήστρα Crescendo από την Ζυρίχη (2013),την Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Johann Sebastian Bach της Λειψίας (2015) και την βραβευμένη Puchheimer Youth Chamber Orchestra (2018). Ο Γεράσιμος Ανδρεάτος έχει συνεργαστεί αρκετές φορές με τον Γιώργο Βούκανο και έχει ερμηνεύσει έργα του σε κορυφαίες παραστάσεις (Ένα Παιδί Μετράει τα Άστρα, Νότιες Θάλασσες, Μια φορά κι έναν καιρό, κ.α.)

Η παράσταση πραγματοποιείται με την Υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής.

Δείτε το trailer

Written by: DreamCity

Rate it

0%