Dedications
Martin Bon Jovi - Have a Nice Day Good day to all of you! Δήμητρα Wham! - Everything She Wants στον Δημήτρη μου Panos Moderator - When I Dream Καλημέρες!!

Ψυχολογία

«Πώς θα καταλάβω ότι με θέλει;» από τη σύμβουλο ψυχικής υγείας Ζωή Ζέρβα

today24/06/2021 1

Background
share close

Η φύση έχει προνοήσει να υπάρχουν σημάδια που μαρτυρούν, ότι σε θέλει το αντικείμενο του πόθου σου. Όταν βλέπουμε έναν άνθρωπο με τον οποίο είμαστε ερωτευμένοι λάμπουμε κυριολεκτικά, ώστε να προσελκύσουμε το βλέμμα του.

Υπάρχουν διάφορα σημάδια που μαρτυρούν το “μυστικό”,  όπως ότι:  Ανοιγοκλείνει τα μάτια όταν σε κοιτάει. Oι κόρες των ματιών μεγαλώνουν, χαμογελάει, γλείφει τα χείλη, μιμείται τις κινήσεις σου. Tο βλέμμα πηγαινοέρχεται από τα μάτια στα χείλη και εστιάζει λίγο περισσότερο εκεί. Γέρνει ελαφρά πιο κοντά όταν μιλάτε, προσπαθεί να έχει οπτική επαφή ακόμα και όταν μιλάει με άλλους και να σε αγγίζει. Οι παλάμες των χεριών είναι χαλαρές, κάτι που δηλώνει οικειότητα ή οι παλάμες κοιτάνε και προς τα πάνω.

Άλλο σημάδι είναι να σηκώσει τα φρύδια ελαφρά προς τα πάνω, ίσως λίγο πιο έντονα, όταν σου χαμογελάει. Ακόμη κάποια θετικά σημάδια είναι όταν τα πόδια ή τα γόνατα κοιτάζουν προς την κατεύθυνση σου.

Έξτρα σημάδια που μπορεί να προδώσουν το ενδιαφέρον ενός άντρα είναι: Να κάθεται με τα πόδια ανοιχτά ή να ‘χει περασμένους τους αντίχειρες στις τσέπες και να ξύνει ελαφρά το πρόσωπο του όταν μιλάτε.

Αν κάποιο άτομο που σας ενδιαφέρει δείχνει τέσσερα και πάνω από αυτά τα σημάδια, τότε σίγουρα είναι πολύ θετικό. Από την άλλη πολλά από αυτά ίσως είναι σπαζοκεφαλιά και να σε κάνουν αντί να απολαμβάνεις το ραντεβού να εστιάζεις στην αναζήτηση τους και στο τέλος να μην απολαμβάνεις την συνάντηση.

Πάμε λοιπόν να δούμε και πέρα από τη γλώσσα του σώματος. Πώς θα καταλάβω αν ενδιαφέρεται για εμένα; Προσπαθεί να είναι κοντά σου. Ενοχλείται όταν κάποιο άλλο άτομο σε προσεγγίζει ερωτικά, φλερτάρει, γελάει με τα αστεία σου και απολαμβάνει την παρέα σου, θέλει να μάθει πράγματα για εσένα, προσέχει τι λες σου κάνει όμορφα σχόλια αλλά προσέχει και τα δικά σου, δείχνει ενδιαφέρον για εσένα και τη μέρα σου.

Θα βρει χρόνο να επικοινωνήσει μαζί σου και όχι μόνο για να κανονίσετε το επόμενο ραντεβού. Θα βρίσκει ευκαιρίες για να επικοινωνεί πολύ τακτικά με μηνύματα ή τηλεφωνικώς όταν λέει ότι θα τηλεφωνήσει, τηλεφωνεί. Τα μηνύματα που σου στέλνει έχουν μέσα ερωτήσεις για σένα και τη μέρα σου, ώστε να συνεχιστεί η συζήτηση σας και μην φτάσει σε σημείο αμηχανίας και κλεισίματος. Ενδιαφέρεται για εσένα, τις σκέψεις, τα θέλω, του στόχους σου ανοίγεται, αλλά δεν μονοπωλεί τη συζήτηση. Θα ρωτήσει και για εσένα γιατί θέλει να σε γνωρίσει καλύτερα. Θα  βρίσκει χρόνο για εσάς και για να βρεθείτε. Με λίγα λόγια επενδύει στη σχέση σας.

Αν η επικοινωνία εστιάζει στο ένα άτομο μόνο ή δεν υπάρχει επικοινωνία πάρα μόνο τη μέρα που θα πάρει ή θα στείλει να βρεθείτε καθαρά και μόνο σπίτι, αν δεν θέλει να εμφανίζεστε έξω μαζί, αν εμφανίζεται και εξαφανίζεται και η συμπεριφορά θυμίζει σκωτσέζικο ντουζ ή δεν βρίσκει χρόνο για εσάς και ακυρώνει ραντεβού τελευταία στιγμή – τα ελάχιστα ραντεβού και πολύ συχνά- ή δεν ενδιαφέρεται όχι μόνο να σε ευχαριστήσει αλλά και για να μάθει για σένα και τη μέρα σου, είναι πολύ πιθανό το ενδιαφέρον του να είναι πολύ διαφορετικό από αυτό που θέλεις .

Αυτή η συμπεριφορά δείχνει ότι απλώς θέλει κάποιες συγκεκριμένες στιγμές και μόνο μαζί σου και το να μπεις στη διαδικασία να σκεφτείς ότι αυτό θα μπορέσει να αλλάξει με τον καιρό είναι κάτι το οποίο απλώς θα σε καθυστερήσει και θα σε δεσμεύσει σε μια κατάσταση που δεν σε καλύπτει.

Ζωή Ζέρβα

   Σύμβουλος ψυχικής υγείας

  Θεραπεύτρια ζεύγους

  Life and Relationship Coach

  Εκπαιδευομένη Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεύτρια

Written by: DreamCity

Rate it

0%