Dedications
Martin Bon Jovi - Have a Nice Day Good day to all of you! Δήμητρα Wham! - Everything She Wants στον Δημήτρη μου Panos Moderator - When I Dream Καλημέρες!!

Eat Good Feel Good

Κολοκυθόψωμο του Γιάννη Κοτρότσου

today08/06/2021 5

Background
share close

Αυτή δεν είναι μια ακόμη στήλη μόνο με συνταγές. Είναι μια στήλη που θα ασχολείται με τις αισθήσεις της γεύσης και της όσφρησης, καθώς αυτές είναι άρρηκτα συνδεδεμένες. Επομένως, εδώ θα βρίσκετε προτάσεις για συνταγές, ιδέες για food pairing, εξαιρετικές τοπικές συνταγές από διάφορα ταξίδια. Φυσικά τα θέματα δεν περιορίζονται σε αυτά, αλλά ας ανακαλύψουμε τους γευστικούς μας ορίζοντες με τον καιρό.

Τρώγοντας έρχεται η όρεξη λέει ο θυμόσοφος λαός. Στην δική μας περίπτωση ας το παραφράσουμε λίγο και ας πούμε, μαγειρεύοντας έρχεται η όρεξη. Βέβαια αυτό δεν ισχύει πάντα, καθώς όρεξη μπορεί να έχουμε αδιάκοπα, όπως εγώ το τελευταίο διάστημα.

Για αυτό ακριβώς το λόγο θα παρουσιάσω μια δημιουργία που λειτουργεί είτε ως σνακ είτε ως συνοδευτικό είτε ως απλά τρώω ένα κομμάτι γιατί, με έφερε ο δρόμος στην κουζίνα…

Ο λόγος για ένα αλμυρό κολοκυθόψωμο που θα σας ξαφνιάσει!!

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε 2 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (εγώ επιλέγω ολικής αλλά it is up to you), 1,5 κουτάλι (γλυκού) baking powder, μισή κουταλιά (γλυκού) μαγειρική σόδα, 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη (η επιλογή δική σας) και μισό κουτάλι (γλυκού) αλάτι. Το αλάτι όχι χοντρό γιατί θα είναι λίγο θορυβώδες το μάσημα στο τέλος….

Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε 250ml γάλα και μια κουταλιά της σούπας στημένο λεμόνι. Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε 5-6 λεπτά να κάτσουν. Προσθέτουμε ένα αυγό και ανακατεύουμε. Επόμενο βήμα είναι να προσθέσουμε 60 γραμμάρια βούτυρο (ότι τραβάει η όρεξή σας) λιωμένο αλλά πολλή προσοχή να μην είναι καυτό!!! Ανακατεύουμε καλά και ύστερα ρίχνουμε αυτό το μείγμα, στο πρώτο μείγμα με το αλεύρι που κάναμε νωρίτερα. Ανακατεύουμε και πάλι αλλά χωρίς να είμαστε υπερβολικοί.

Σε αυτή τη φάση προσθέτουμε 200 γραμμάρια τσένταρ τριμμένο (ή κάποιο άλλο κίτρινο τυρί ή και γραβιέρα) και 200 γραμμάρια τριμμένο κολοκύθι, το οποίο πρέπει να έχουμε στραγγίσει καλά (σε απορροφητικό χαρτί), για να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Το κολοκύθι μπορούμε και να το βάλουμε για 4-5 λεπτά σε τηγάνι, για να βγάλει τα υγρά του αλλά ότι επιθυμεί ο καθένας. Τέλος, προσθέτουμε κάποιο άλλο πράσινο συστατικό όπως πράσο, άνηθο ίσως και δυόσμο ανάλογα με τους γευστικούς μας κάλυκες.

Μετά το τελικό ανακάτεμα, μεταφέρουμε το μείγμα σε μια φόρμα και απλώνουμε ομοιόμορφα. Ψήνουμε για 50 λεπτά με μια ώρα παρατηρώντας το οπτικά στο φούρνο. Το βγάζουμε από το φούρνο και την φόρμα. Δοκιμάζουμε, αφού κρυώσει 10-15 λεπτά και καταλαβαίνουμε ότι το αποτέλεσμα είναι ακραίο… 😉 😉

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, δεν είμαι μάγειρας, είμαι απλά ένας λάτρης της απόλαυσης. Μέσα στις ασχολίες μου είναι το καλό και ποιοτικό φαγητό και ποτό. Επειδή όμως δεν περιορίζομαι σε αυτά, κάθε Δευτέρα κάντε την κράτηση σας στις 8 το βράδυ και ελάτε να απολαύσετε τη διαχρονική μου κόντρα με το έτερο ραδιοφωνικό μου ήμισυ, σε ροκ υπόκρουση. Τα λέμε στον αέρα!!!

Γιάννης Κοτρότσος

Written by: DreamCity

Rate it

0%