Dedications
Martin Bon Jovi - Have a Nice Day Good day to all of you! Δήμητρα Wham! - Everything She Wants στον Δημήτρη μου Panos Moderator - When I Dream Καλημέρες!!

Συναυλίες

Rockwave Festival 2022 – Opeth τον Ιούλιο του 2022 στο Terra Vibe

today30/05/2021 150

Background
share close

ROCKWAVE FESTIVAL 2022

Το RockWave Festival αναβλήθηκε για τον Ιούλιο του 2022!

OPETH

Οι «τιτάνες» του prog metal στο Rockwave Festival 2022!

Οι Σουηδοί Opeth είναι ένα από τα πλέον αγαπημένα συγκροτήματα του ελληνικού κοινού. Εκεί όπου ο ρομαντισμός συναντά τη μελαγχολία και η ψυχεδέλεια μπλέκεται με τις progressive φόρμες, το αποτέλεσμα που προκύπτει, είναι ένα σαγηνευτικό αμάλγαμα σκληρού αλλά προσεκτικά δουλεμένου ήχου. Ένα συγκρότημα, που δεν παύει να εξελίσσεται και να προσφέρει στους φαν του σκληρού ήχου αριστουργηματικά album και εντυπωσιακές live εμφανίσεις.

Ξεκινώντας τη μουσική τους πορεία το 1989, οι Opeth δεν έχουν σταματήσει μέχρι σήμερα να εντυπωσιάζουν. Από το ατμοσφαιρικό death metal και τα brutal φωνητικά έως τα progressive στοιχεία και τις rock επιρροές των 70s και της free τζαζ δεν σταμάτησαν ούτε στιγμή να πειραματίζονται, να εξερευνούν και να διευρύνουν τους μουσικούς τους ορίζοντες. Αποκορύφωμα αυτής της ασυγκράτητης μουσικής δημιουργίας, η χρυσή δισκογραφική τετράδα των Blackwater Park (2001), Deliverance (2002), Damnation (2003) και Ghost Reveries (2005) και η επακόλουθη αναγνώριση των Opeth ως παγκόσμιο μουσικό φαινόμενο. Με πωλήσεις που ξεπερνούν τα δύο εκατομμύρια, αποδοχή και στις δυο πλευρές του Ατλαντικού και 13 ξεχωριστές κυκλοφορίες, οι Opeth είναι εκρηκτικοί και ταυτόχρονα μελωδικοί και πάντα δηλώνουν με ευθύτητα το καλλιτεχνικό τους στίγμα έχοντας πλέον καθιερωθεί σε ηγετική δύναμη στην prog metal σκηνή.

Βασικός στόχος του συγκροτήματος είναι να παίζει τη μουσική που το εκφράζει, με τον καλύτερο τρόπο που μπορεί και με την ελπίδα το κοινό να ταυτιστεί μαζί του.

Ο Åkerfeldt έχει δηλώσει πως «οι Opeth φτιάχνουν μουσική που θέλουν να ακούν», motto, το οποίο αποτελεί κοινό άξονα και στις δεκατρείς κυκλοφορίες που μετρά το συγκρότημα, με την πιο «φρέσκια» το, In Cauda Venenum να θεωρείται ως η καλύτερη στιγμή τους. «Ο δίσκος αυτός γεννήθηκε καθαρά μέσα από το πάθος μας για δημιουργία» και αυτό είναι ξεκάθαρο και στις δύο εκδόσεις του, μιας και κυκλοφόρησε και στα Σουηδικά και στα Αγγλικά. «Η εκδοχή στα Σουηδικά είναι το βασικό άλμπουμ, γιατί το έναυσμα της δημιουργίας μας το έδωσε η προοπτική να ηχογραφήσουμε στη γλώσσα μας», εξηγεί ο Åkerfeldt και συνεχίζει πως «πλέον η heavy μουσική, οι χαμηλοκουρδισμένες κιθάρες και τα «βάρβαρα» φωνητικά δεν είναι αυτοσκοπός… με τη μουσική μας θέλουμε να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας, με τις συγχορδίες μας μιλάμε για όσα νιώθουμε». Η «Δηλητηριώδης Ουρά», όπως άλλωστε και κάθε κυκλοφορία των Opeth, απέσπασε αποθεωτικές κριτικές και με αυτήν στις αποσκευές τους, η μπάντα από τη Σουηδία περιοδεύει παγκοσμίως ανυπομονώντας να την παρουσιάσει και στο ελληνικό κοινό.

Πάντοτε οπλισμένοι με φοβερή τεχνική και διάθεση να συνδυάσουν τα πιο ετερόκλητα στοιχεία, οι Opeth δημιουργούν άρτια αριστουργήματα με αξιοσημείωτη αρμονία, που ελάχιστοι τολμούν να μιμηθούν.

Opeth: Ένα συγκρότημα που δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από το Rockwave Festival!

ROCKWAVE FESTIVAL

Opeth

more acts to be announced!

Επίσημες σελίδες του Rockwave Festival

https://www.viva.gr/tickets/music/terra-vibe/rockwave-festival-2022/

https://www.rockwavefestival.gr/

Facebook: https://www.facebook.com/rockwavefestival/

Instagram: https://www.instagram.com/rockwavefestival/

Written by: DreamCity

Rate it

0%