Dedications
Martin Bon Jovi - Have a Nice Day Good day to all of you! Δήμητρα Wham! - Everything She Wants στον Δημήτρη μου Panos Moderator - When I Dream Καλημέρες!!

Τεχνολογία

TECH NOIR με τον Γιώργο Γεωργακόπουλο

today26/05/2021

Background
share close

Κάθε Τετάρτη ο Γιώργος Γεωργακόπουλος μας παίρνει απ’ το χέρι και μας ξεναγεί στα πιο hot tech news που κυκλοφορούν.

Τον Γιώργο και την εκπομπή του Expand The Room, μπορείτε να τον ακούτε κάθε Σάββατο βράδυ 10:00-12:00 στο DreamCity Radio.

Και πάμε στα νέα μας:

Πριν λίγες μέρες η ΑΚΑΙ παρουσίασε μία νέα έκδοση του MPC One αλλά με μία δόση Retro.

Εμπνευσμένο από το θρυλικό MPC60 που είχε σχεδιαστεί από τον Roger Linn το νέο ONE έρχεται σε κρεμ απόχρωση και με το λογότυπο της ΑΚΑΙ στο κλασσικό της κόκκινο φλογερό χρώμα. Ίδια παραμένουν η οθόνη αφής και τα κουμπιά της συσκευής  Υπενθυμίζουμε τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του μηχανήματος που περιλαμβάνουν πλήρη αυτόνομη λειτουργία, 16 RGB Pads, 2 GB Ram, 2 GB προ εγκατεστημένου υλικού, υποδοχή κάρτας sd και πληθώρα εξόδων.

Το MPC ONE για να γίνει δικό σας θέλει 659 λίρες από το budget σας ενώ αν θέλετε να το δείτε σε δράση αναζητήστε το στο youtube.

Πολλές φορές αναφέρουμε την λέξη βινύλιο, δίσκο ή πικάπ μπροστά στους millennials και μελαγχολούμε όταν το πρόσωπο τους μετατρέπεται σε ένα τεράστιο ερωτηματικό που συνοδεύεται με την ερώτηση, τι είναι όλα αυτά…. Πολύ λογικό βέβαια αν θυμηθούμε και την δική μας φάτσα όταν ήμασταν πιτσιρικάδες και μας λέγανε οι δικοί μας για τον τηλέγραφο… Όπως και να έχει τα τελευταία χρόνια το βινύλιο έχει επιστρέψει αυξάνοντας την δημοτικότητα του, με τις εταιρείες να φέρνουν στο προσκήνιο και τα ανάλογα μηχανήματα αναπαραγωγής.

Η ιστορική Technics από καιρό έχει παρουσιάσει νέα σειρά πικάπ με τις τιμές να φτάνουν στα ύψη αλλά από ότι φαίνεται φέτος είπε να μας διευκολύνει λίγο. Το νέο μοντέλο που παρουσίασε έχει την ονομασία SL1200MK7 και είναι πανομοιότυπο με το SL1210MK7 που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2019 με τη διαφορά ότι το νέο μοντέλο είναι ασημί.  Το νέο ΜΚ7 είναι ήδη διαθέσιμο και κοστίζει 799 λίρες.

Γιώργος Γεωργακόπουλος

Written by: DreamCity

Rate it

0%