Dedications
Martin Bon Jovi - Have a Nice Day Good day to all of you! Δήμητρα Wham! - Everything She Wants στον Δημήτρη μου Panos Moderator - When I Dream Καλημέρες!!

Άρθρα

Σχέσεις, Υπο-σχέσεις και Διλήμματα: “Φτου ξελευθερία” της Αγγελικής Αναγνωστοπούλου

today25/05/2021

Background
share close

Το πάθος, ο έρωτας, οι σχέσεις και το sex, μονοπωλούν το ενδιαφέρον τούτης εδώ της στήλης! Εδώ θα μοιραζόμαστε συναισθήματα, εμπειρίες, απορίες, μύθους και αλήθειες γύρω από τα παραπάνω φλέγοντα ζητήματα με γνώμονα πάντα τον ερασιτεχνικό σχολιασμό και την ανάλαφρη διάθεση με τις απαραίτητες πιπεράτες δόσεις χιούμορ!

Μπορείς και εσύ να συμμετέχεις ενεργά σε όλο αυτό, στέλνοντάς μας στο email του σταθμού, info@dreamcity.gr, το ζήτημα που θα επιθυμούσες να γίνει το επόμενο θέμα αυτής της στήλης!

Φτου ξελευθερία

Και περιμέναμε πώς και πώς να αρθούν τα μέτρα, να κόψουμε τα sms, να μπαίνουμε ελεύθερα στα καταστήματα για ψώνια και να ανοίξει η εστίαση. Μετρούσαμε τις μέρες αντίστροφα (σαν τους φυλακισμένους), ενώ παράλληλα κάναμε (και συνεχίζουμε) ο καθένας μας ένα ράλι Ακρόπολις για να βρούμε ημερομηνίες για τα εμβόλια και ποια εμβόλια θα κάνουμε. Παράλληλα κάναμε καμιά δεκαριά προσευχές έκαστος και 2-3 τάματα για να ηρεμήσει η κατάσταση, να πέσουν τα κρούσματα, να μειωθούν οι θάνατοι και οι διασωληνωμένοι και γενικότερα να εξαφανιστεί αυτό το χτικιό! Και όλα αυτά γιατί? Μα φυσικά για να πάρουμε τις ζωές μας πίσω, γιατί αντιληφθήκαμε και με το παραπάνω (ελπίζω δηλαδή σε αυτή την επαγρύπνηση) τι είναι σημαντικό σε τούτο εδώ τον κόσμο, τι έχει αξία (από αυτή την ανεκτίμητη ξέρετε), πόσο πολύ μας έλειψαν οι δικοί μας άνθρωποι, η καθημερινότητα που άλλοτε τη βαφτίζαμε βαρετή ρουτίνα, οι βόλτες μας με τις παρέες, τα ταξίδια, η ανεμελιά, ο αυθορμητισμός της στιγμής και πολλά άλλα.

Λίγο τα εμβόλια, λίγο η ζορισμένη οικονομία που πρέπει να κινηθεί, λίγο ο τουρισμός που αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της χώρας μας και η σταδιακή αποσυμφόρηση στα νοσοκομεία αποτελούν τα στοιχεία που συνθέτουν το παζλ στο σταδιακό re-opening της ζωής μας.

Και φτάνει η στιγμή που έχεις κανονίσει να βγεις –με την απαραίτητη κράτηση- για φαγητό και ποτό. Είστε και εσείς άραγε από αυτούς που ήθελαν διακαώς να φτάσει αυτή η στιγμή και όταν έφτασε ήταν περίεργα και ίσως άβολα? Ή δεν καταλάβατε καμία διαφορά? Ας τα πιάσουμε όμως τα πράγματα από την αρχή… Όσοι άνθρωποι βίωσαν και τήρησαν την καραντίνα, απέφυγαν τις πολλαπλές εξόδους με φίλους και απομονώθηκαν κατά κάποιο τρόπο, σίγουρα η επανένταξη στην κανονικότητα δεν είναι και τόσο piece of cake! Οι ειδικοί λένε πως η αίσθηση του εγκλεισμού επιφέρει ποικίλα θέματα με ένα από αυτά να αποτελεί η κοινωνικοποίηση και η συνεύρεση με περισσότερους ανθρώπους.

Και τώρα τι? Άνοιξαν τα μαγαζιά, άνοιξε η εστίαση και πρέπει να βγω έξω?

Περίεργο συναίσθημα που κάνει την εμφάνισή του σε αρκετούς ανθρώπους αποδεικνύοντας πως η δύναμη της συνήθειας –του μέσα σε αυτή την περίπτωση-είναι μέγιστη. Δεν υπάρχουν «πρέπει» εδώ! Εάν νιώθω καλά και έτοιμος/έτοιμη θα βγω. Εάν όμως δεν νιώθω άνετα με αυτή την ιδέα, μπορώ πολύ απλά να προσφέρω στον εαυτό μου ένα χρονικό διάστημα, που θα το «βαφτίσω» διάστημα προσαρμογής. Να αντιληφθούμε δηλαδή μέσα σε αυτό την αλλαγή που συμβαίνει, γιατί συμβαίνει, να βρούμε τους δικούς μας τρόπους που θα κινηθούμε νιώθοντας συνάμα ασφαλείς, να επιλέξουμε με ποιους ανθρώπους από τον κύκλο μας νιώθουμε άνετα στο να είμαστε μαζί τους και γενικά να μας δώσουμε χρόνο. One step at a time…δεν είναι ανάγκη όσα δεν κάναμε τόσους μήνες, ξαφνικά να τα κάνουμε όλα μαζί. Το υπογραμμισμένο σημείο σε όλα αυτά είναι να φροντίσουμε να μην πιεζόμαστε, εάν αυτό είναι εφικτό, καθώς η κατάσταση που προϋπήρχε και συνεχίζεται (δυστυχώς) είναι πιεστική από μόνη της. Οπότε δεν χρειάζεται να φορτίσουμε τον εαυτό μας με πράγματα που πρέπει να κάνουμε, γιατί απλά μπορεί να τα κάνουν οι άλλοι αλλά με πράγματα τα οποία θέλουμε να κάνουμε, γιατί είναι δική μας επιλογή!

Η ώρα της μεγάλης εξόδου

Και κάποια στιγμή έρχεται το πλήρωμα του χρόνου, που σε βρίσκει να έχεις κανονίσει το πρώτο σου ποτό ή φαγητό με φίλους ή με τον άνθρωπο σου. Και εδώ ξεκινάει το χιουμοριστικό της υπόθεσης. Τα δεδομένα έχουν αλλάξει μαζί και το ωράριο, με το ραντεβού σου να είναι στις 20.30! Ποιος να το πιστέψει?! Εσύ που 20.00 η ώρα ή γυρνούσες από θάλασσα και ετοιμαζόσουν για μια μικρή σιέστα πριν την έξοδο ή που κοιμόσουν για να φορτίσεις μπαταρίες για το ξενύχτι… Γιατί όπως και να το κάνουμε δεν είμαστε εξωτερικό να βγαίνουμε για τσάι και συμπάθεια, είμαστε Ελλάδα με μία διασκέδαση πολυπόθητη σε όλα τα μήκη και άκρη της γης (ναι είμαι από αυτούς που λέει σαν την Ελλάδα πουθενά sorry #notsorry). Βέβαια με τα νέα δεδομένα αυτό το είδος της διασκέδασης έχει πάει περίπατο και δεν ξέρω (δυστυχώς) αν θα επιστρέψει και ποτέ ξανά… Ας μείνουμε αισιόδοξοι! Το ραντεβού σου λοιπόν στις 20.30 αντί για τις 23.00 και προκειμένου να βγεις συμβιβάζεσαι με αυτό. Ξεκινάς 19.00 να ετοιμάζεσαι με τον ήλιο ντάλα λες και πας σε γάμο ντυμένη grande και με γυαλί ηλίου! Δεν βαριέσαι λες, θα δω τους φίλους μου και θα πιούμε ένα ποτό σε καρέκλα, αφού μετρήσαμε όλα τα παγκάκια της γειτονιάς (δεν ήξερα ότι υπήρχαν τόσα btw).

Ανοίγεις την ντουλάπα με μισο-φτιαγμένα καλοκαιρινά και κάτι φόρμες που έλιωσες όλη τη σεζόν και λες εντάξει εύκολο σε μισή ωρίτσα είμαι έτοιμη! Ούτε καν! Αφού δοκιμάζεις παραπάνω από τη μισή με αντίστοιχες εναλλαγές παπουτσιών, απορείς τι σου συμβαίνει και δεν μπορείς να βρεις τι να φορέσεις… Είναι απλά τα πράγματα, ξεσυνηθίσαμε!!! Τι άλλο να σου συμβεί?  Έχεις ξεχάσει τι θέλεις να φορέσεις, το στιλ σου, τα αγαπημένα σου σύνολα στολές (για τις αναποφάσιστες ώρες), έχεις ξεχάσει τα πάντα! Μην αγχώνεσαι, θα το βρεις ξανά με τον καιρό! Ντύνεσαι επιτέλους, αν και μετά τα λιτά και απέριττα casual των τελευταίων μηνών, έχεις τις αμφιβολίες σου για το αν είσαι σαν τσίρκο! Για να αποφύγεις πιθανά στιλιστικά ατοπήματα σε αυτή την περίπτωση διάλεξε για τις πρώτες εξόδους safe συνδυασμούς ρούχων! Δεν είναι εποχή για να αναδείξεις τον fashion icon εαυτό σου, εάν νιώθεις εκτός των νερών σου, θα το κάνεις αλλά άστο για αργότερα! Και φτάνεις μπροστά στον καθρέφτη για το μακιγιάζ!

Και το πάρτι ξεκινά χαχα! Έξι μήνες έκανες το detox στο δέρμα σου, ίχνος make up δεν απλώθηκε, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, μία μάσκα να καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του προσώπου σου και κυκλοφορούσες! Τώρα μία παλέτα καλλυντικών και χρωμάτων είναι μπροστά σου. Τα καταφέρνεις όμως αφού όλα είναι σαν το ποδήλατο. Λίγο η μισοτελειωμένη σκιά, λίγο ένα κραγιόν που είχες ξεχάσει ότι έχεις, λίγο η γραμμή στο μάτι που διόρθωσες με μπατονέτα γιατί έμοιαζε με καρδιογράφημα, λίγο μία μάσκαρα-challenge για να την βάλεις από την ξηρασία που την βρήκε, η δουλίτσα έγινε! Κάνεις τις τελευταίες πινελιές και ανασηκώνεις το βλέμμα σου στον καθρέφτη και λες «καλησπέρα» στο νέο σου εγώ!

Κλειδιά, κάρτα, κινητό μπήκαν στην τσάντα και αααα αντισηπτικό, μαντηλάκια και τη μάσκα σου και ready to go!  Ένα tip που θα δώσω είναι να περπατήσετε τις γόβες σας πρώτα μέσα στο σπίτι, για να συνηθίσει λιγάκι το πόδι, μην γκρεμοτσακιστείτε πουθενά! Μπαφιάσαμε από το πολύ αθλητικό και flat και η ώρα για να αναδείξουμε τον πιο θηλυκό εαυτό μας είναι τώρα αλλά με test drive πρώτα κορίτσια καλού κακού!

Βάζεις δυνατά τη μουσική στο αμάξι και νιώθεις ότι έχεις πάρει την πιο βαθιά ανάσα ελευθερίας τους τελευταίους έξι μήνες και όχι άδικα. Και φτάνεις στο μαγαζί, συναντάς φίλους και αφού έχεις κάτσει πέφτουν και οι μάσκες! Πρωτόγνωρο συναίσθημα το λες… Νιώθεις μία ανεξήγητη υπερένταση χαράς, ανακάλυψης και αλλαγής. Και εκεί που ξεκινάς να συζητάς με τους φίλους σου συνειδητοποιείς πως κάτι σου λείπει, μία νότα, μία υπόκρουση, ένα κάτι…. και διαπιστώνεις πως είναι η μουσική! Η αλήθεια είναι πως η οχλαγωγία από ένα σημείο και μετά είναι κουραστική και πως η μουσική κάνει καλά τη δουλειά της όχι μόνο σε αυτό αλλά και στην ψυχολογία της διασκέδασης. Κάθεσαι στο τραπέζι σου και ακούς την από πίσω σου που έχεις κλείσει ραντεβού με τον Τάκη και δεν ξέρει τι να κάνει, τον διπλανό σου που συζητά για όλες τις πληρωμές που έπονται, τον δικό του διπλανό που συζητά για τον covid, την μπροστινή σου που επιτέλους έφτιαξε νύχια και μαλλιά και άλλα πολλά! Εντάξει δεν είναι ό,τι πιο ευχάριστο όλο αυτό. Η μουσική μπορεί να υπερκαλύψει όλες αυτές τις συζητήσεις και να προσφέρει στον καθένα ξεχωριστά την απόλαυση και χαλάρωση που αναζητά.

Και κάπως έτσι πειραματιστήκαμε στις πρώτες μας εξόδους! Και θα επακολουθήσουν και άλλες.. Το καλοκαίρι είναι μπροστά μας πολλά υποσχόμενο σε σχέση με τα περσινά δεδομένα και εμείς εδώ, προετοιμασμένοι κατάλληλα, να το ανακαλύψουμε! Στις πιο ανέμελες στιγμές μας και τσιν τσιν!

 Αγγελική Αναγνωστοπούλου 

Ονειροπόλα, αθεράπευτα ρομαντική με στοιχεία ρεαλισμού και κυνικότητας όπου απαιτείται, ανήσυχο πνεύμα, βαριέμαι εύκολα ό,τι flat και άοσμο. Κάπως έτσι θα μπορούσα να με περιγράψω. Κάθε αρχή της εβδομάδας θα βρίσκεται και ένα άρθρο μου εδώ, που θα πραγματεύεται την καθημερινότητα των σχέσεων, των αντίκτυπο των συναισθημάτων και το sex!

Για τα υπόλοιπα, με συνοδεία πάντα τις κατάλληλες μουσικές, τα λέμε On Air κάθε Τρίτη στις 22.00΄ μέσω της εκπομπής “Lipstick”, φυσικά στον DreamCity!

Written by: DreamCity

Rate it

0%