Dedications
Martin Bon Jovi - Have a Nice Day Good day to all of you! Δήμητρα Wham! - Everything She Wants στον Δημήτρη μου Panos Moderator - When I Dream Καλημέρες!!

Κινηματογραφος

Saturday Movie: Minari (2020)

today01/05/2021 10

Background
share close

Minari (2020)

Χώρα: USA

Σκηνοθέτης: Lee Isaac Chung

Ηθοποιοί: Steven Yeun, Yeri Han, Youn Yuh-jung, Alan S. Kim

Ο τίτλος της ταινίας αφορά στο ανθεκτικό Κορεάτικο βότανο που μπορεί να φυτρώσει οπουδήποτε, το Minari.

Η ταινία ξετυλίγει το κουβάρι της ιστορίας μιας οικογένειας Κορεατο-Αμερικανών τη δεκαετία του ’80, οι οποίοι στην πρώτη τους προσπάθεια δεν τα καταφέρνουν να ριζώσουν στην Καλιφόρνια κι έτσι αποφασίζουν να μετακομίσουν σε μια μικρή φάρμα στο Αρκάνσας.

Το σκηνικό που δημιουργείται στο νέο τρόπο ζωής που επιχειρεί η οικογένεια για την πραγματοποίηση του American Dream, αποδεικνύεται πολύ εύθραυστο, οι προκλήσεις δραματικές και το Minari αποτυπώνει έντονα το ισχυρό dna της οικογένειας.

Η ταινία είχε 6 υποψηφιότητες για Όσκαρ (καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, Α’ Ανδρικού Ρόλου, Β’ Γυναικείου Ρόλου, Διασκευασμένου Σεναρίου, Μουσικής) καταφέρνοντας ωστόσο να κερδίσει το χρυσό αγαλματίδιο μόνο για τον B’ Γυναικείο Ρόλο.

 

Κάθε Σάββατο, μέσα από αυτήν εδώ την στήλη, σας προτείνω μία ταινία την οποία παρακολούθησα πρόσφατα και μου έκανε μεγάλη εντύπωση. Όσοι με γνωρίζετε, ξέρετε ότι είμαι μεγάλος ταινιοφάγος, ότι αποφεύγω δια ροπάλου κάθε είδους σειρά, καθώς και ότι δεν παρακολουθώ σχεδόν καθόλου τηλεόραση.

Όσες και όσοι από εσάς, επιθυμείτε να προτείνετε κάποια ταινία η οποία σας άρεσε και θέλετε να την παρουσιάσω μέσα από αυτήν εδώ την στήλη, δεν έχετε παρά να μου στείλετε ένα email στο srouggeris@gmail.com.

Σπύρος Ρουγγέρης

Written by: DreamCity

Rate it

0%