Dedications
Martin Bon Jovi - Have a Nice Day Good day to all of you! Δήμητρα Wham! - Everything She Wants στον Δημήτρη μου Panos Moderator - When I Dream Καλημέρες!!

sex

Σχέσεις, Υπο-σχέσεις και Διλήμματα: “Απιστία ίσον sex ή και όχι απαραίτητα”

today20/04/2021 8

share close

Σχέσεις, Υπο-σχέσεις και Διλήμματα

Το πάθος, ο έρωτας, οι σχέσεις και το sex, μονοπωλούν το ενδιαφέρον τούτης εδώ της στήλης! Εδώ θα μοιραζόμαστε συναισθήματα, εμπειρίες, απορίες, μύθους και αλήθειες γύρω από τα παραπάνω φλέγοντα ζητήματα με γνώμονα πάντα τον ερασιτεχνικό σχολιασμό και την ανάλαφρη διάθεση με τις απαραίτητες πιπεράτες δόσεις χιούμορ!

Μπορείς και εσύ να συμμετέχεις ενεργά σε όλο αυτό, στέλνοντάς μας στο email του σταθμού, info@dreamcity.gr, το ζήτημα που θα επιθυμούσες να γίνει το επόμενο θέμα αυτής της στήλης!

Απιστία ίσον σεξ ή και όχι απαραίτητα!

Η απιστία στο μυαλό των περισσότερων ανθρώπων είναι συνυφασμένη με το σεξ και τις όποιες σεξουαλικές εκδηλώσεις εκτόνωσης αυτής της πράξης. Έτσι την έχει τοποθετημένη στο μυαλό του η μεγαλύτερη μερίδα πληθυσμού και όχι άδικα. Μόνο που αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος… αυτή που είναι εμφανής… μέχρι να δεις και την πίσω πλευρά!

Ως έννοια μπορεί να εκφραστεί και να αποδοθεί με ποικίλους τρόπους, από την ανταλλαγή μηνυμάτων ερωτικού ~όχι και τόσο ξεκάθαρου~ πάντα περιεχομένου μέχρι και τα κρυφά ραντεβού με τους σομιέδες να λαλούν σε «αχ και βαχ» δίεση. Και θα μου πεις ναι δεν είναι το ίδιο η σαρκική επαφή με μία κουβέντα που μπορεί να πυροδοτήσει μία ερωτική φαντασίωση και τίποτα περαιτέρω! Ναι οκ δεν έχουν την ίδια δυναμική αυτά τα δύο εν συγκρίσει αλλά εξίσου και τα δύο υποθάλπουν πηγή προβλήματος και ελλοχεύουν ισάξιους κινδύνους κλυδωνισμού της «νόμιμης» σχέσης σας. Είναι σαν μία φίλη που μου έλεγε «εντάξει δεν τον απάτησα, απλά ένα φιλί ανταλλάξαμε, δεν κάναμε και σεξ»… για να φτάσεις στο φιλί, το μυαλό ήδη επεξεργάζεται υποθετικές εικόνες και γεγονότα, ιδιαίτερα το γυναικείο. Δεν έχει την ίδια δυναμική στην αντίληψή μας ένα τόσο δα φιλάκι με την ίδια την πράξη του σεξ αλλά ενδεχομένως κάποιες φορές να καταδεικνύει σκέψεις και θέλω μας, που είτε αντιλαμβανόμαστε είτε όχι.

Οι σχέσεις στην εποχή μας αντιμετωπίζουν συνεχώς αυξανόμενες δυσκολίες τόσο βάσει εξωτερικών παραγόντων όσο και διαφωνιών στα θέλω τους, στη συνύπαρξη κλπ. Δεν είναι piece of cake το να διατηρήσεις μία ερωτική σχέση για χρόνια, απαιτείται προσπάθεια, θέληση, επιμονή, αγάπη, σεβασμός και κατανόηση και από τις δύο πλευρές. Και δεν φτάνει η δυσκολία που έχει από μόνο του όλο αυτό, προστίθεται και κάθε λογής εξωτερικός παράγοντας, με αποτέλεσμα η σταθεροποίηση της σχέσης να φαντάζει μόνο για pro! Με αυτά τα δεδομένα η σεξουαλική ζωή ενός ζευγαριού δοκιμάζεται πολυμορφικά με την μονοτονία και την έλλειψη ερωτικού ενδιαφέροντος, να καταλήγουν στο «mind the gap» ανάμεσα στους συντρόφους. Είναι το κομβικό σημείο καμπής, που το σεξ ανάμεσα στο ζευγάρι γίνεται συνήθεια και κάνει την όποια ερωτική λίμπιντο να αγγίζει το ναδίρ!

Και το δέλεαρ ενός τρίτου προσώπου καραδοκεί…

Σε αυτό το σημείο είναι πιθανό κάποιοι άνθρωποι να στρέψουν την προσοχή τους σε κάποιο άλλο πρόσωπο γιατί αναζητούν νέες εμπειρίες και όχι πάντα «ξαναζεσταμένο φαγητό»-όπως συνηθίζουν αρκετοί να λένε! Ίσως και γιατί αποζητούν κάτι/κάποιον να αναζωογονήσει την γοητεία τους και εν ολίγοις να τσεκάρουν αν περνάει ακόμα η μπογιά τους. Η ερωτική επιβεβαίωση και η αίσθηση του να είσαι αρεστός ενεργοποιεί εγκεφαλικούς πυλώνες ψυχικής ανάτασης, ευθυμίας και ευεξίας είτε το παραδεχόμαστε είτε όχι, κάτι το οποίο, βέβαια, εξαρτάται και με την προέλευση του flirting.

Και το παιχνίδι ξεκινά…

Αυτό το τρίτο πρόσωπο είναι που σου παρέχει συνήθως, όλα εκείνα τα ζητούμενα που απουσιάζουν από τη σχέση με τον/την σύντροφό σου. Στοιχεία τα οποία διεγείρονται, φυσικά, από την αίσθηση του απαγορευμένου, του παράνομου, του μη δικού σου!

Όλα αυτά άλλοτε μπορούν να πάρουν σάρκα και οστά και άλλοτε να παραμείνουν σε μία σφαίρα φαντασίας και φαντασίωσης με μοναδικό απόκτημα τα παιχνίδια μυαλού και την ενεργοποίηση αισθήσεων.

Σύμφωνα με τους ειδικούς ένας από τους σημαντικότερους λόγους απιστίας είναι η παραμέληση ελκυστικών μοχλών, με κυρίαρχο αυτόν της παραμέλησης της εξωτερικής εμφάνισης! Είναι, βλέπεις, τελείως διαφορετικό να συναντάς έναν άνθρωπο μόνο στις στιγμές των ραντεβού, όπου θα τον δεις στην τρίχα και περιποιημένο και τελείως διαφορετικό να μένεις με τον άνθρωπό σου, που θα τον δεις χωρίς φτιασιδώματα και φρου-φρου. Γιατί εντός του σπιτιού μας επιθυμούμε να νιώθουμε πιο άνετα και μέσα από τα ρούχα μας, γιατί είναι οι στιγμές χαλάρωσής μας και γιατί εκεί είμαστε ο εαυτός μας. Και θα αναρωτηθείς: ο εαυτός μου δεν αρέσει? Και φυσικά αρέσει! Απλά το να φροντίζουμε με τα στοιχειώδη πράγματα τον εαυτό μας και κατά την διαβίωση με έναν άνθρωπο, ίσως είναι ό,τι καλύτερο. Η αίσθηση του να αφήνεσαι και να παραιτείσαι από την περιποίηση της εξωτερικής σου εμφάνισης, μόνο και μόνο επειδή «εντάξει τώρα έχω σχέση» αφορά λανθασμένο συλλογισμό και φυσικά αποκρουστικό από το έτερον ήμισυ, όποιο και αν είναι αυτό. Γιατί? Γιατί η ολική -με την πάροδο του χρόνου- αποδόμηση της σεξουαλικής εικόνας του συντρόφου μας δεν γοήτευσε ποτέ κανέναν, ούτε καν τα προσωπικά μας τετ-α-τετ με τον καθρέφτη μας.

Τα social media συνδράμουν και αυτά με τον δικό τους καθοριστικό τρόπο στο όποιο φαινόμενο απιστίας! Τα καλά κρυμμένα και κωδικοποιημένα μηνύματα, το ακατάπαυστο chatting πίσω από μία οθόνη κινητού και τα φωτογραφικά στιγμιότυπα που δίνουν και παίρνουν είναι ένα μικρό δείγμα των όσων είναι ικανά να συμβούν στον μικρόκοσμο της συσκευής μας. Ας μην γελιόμαστε η ασφάλεια που παρέχει η επικοινωνία μέσω των social είναι μέγιστο δέλεαρ σε κάθε ενδεχόμενο άπιστο ή άπιστη. Πίσω από ένα καλά καμουφλαρισμένο και πλασαρισμένο προφίλ ο καθένας «αγοράζει» όχι μόνο ό,τι του πουλάει η «αγορά» αλλά και ό,τι θέλει ο ίδιος να φαντάζεται. Και αυτού του είδους η επικοινωνία, δεν λογίζεται ως απιστία? Λογίζεται απλά δεν έχει, όπως προαναφέραμε και παραπάνω, την ίδια δυναμική στο μυαλό μας, καθώς δεν υπάρχει απτή πράξη. Είναι όλα τοποθετημένα σε ένα «cloud-παράλληλο και υποθετικό σύμπαν», που βέβαια ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορούν να ενσαρκωθούν στα μεγαλύτερα «κέρατα» (sorry #not sorry)! Το θέμα και σε αυτή την περίπτωση είναι η περιοδικότητα, αν δηλαδή υφίσταται συνεχής ενεργή κατάσταση και η αιτία προσφυγής σε τέτοιες δραστηριότητες.

Οι στατιστικές δείχνουν πως ο αντρικός πληθυσμός θα απιστήσει συνήθως για το pure sex και για την ανάκτηση ή επιβεβαίωση του ανδρισμού του. Από την άλλη το ωραίο φύλο, ως πιο εγκεφαλικό, θα απιστήσει πρώτα στο «μυαλό» και κατόπιν σαρκικά, καθώς για να φτάσει στην απιστία-ως επί το πλείστον-βιώνει συναισθηματικό κενό στην ήδη υπάρχουσα σχέση της. Γιατί όπως σωστά έχει πει και ένας καλός φίλος: «πρώτα κάνεις έρωτα με το μυαλό της γυναίκας και μετά με το κορμί της»! Εδώ παρατηρείται και το εξής γεγονός: η απιστία των αντρών δεν προμηνύει κάτι ανησυχητικό και τις περισσότερες φορές επιστρέφουν στην σχέση τους, ενώ οι γυναίκες εάν μπουν στη διαδικασία να απιστήσουν ενδεχομένως να μην κοιτάξουν και ποτέ ξανά τον δρόμο του γυρισμού.

Ο θυμός, η αίσθηση της προδοσίας και η εξάλειψη κάθε ψεγαδιού εμπιστοσύνης είναι τα στοιχεία που συνθέτουν το παζλ. Αυτό το παζλ που δημιουργείται μόλις η απιστία γίνει γνωστή στους συντρόφους μας. Είναι φυσικό και επόμενο να έχουμε τέτοια συναισθήματα, τα οποία θολώνουν την κρίση μας και δεν μας αφήνουν περιθώριο να ρίξουμε μία μάτια στα αίτια της απιστίας, αν κάτι είναι σοβαρό ή όχι, αν θα μπορούσαμε να το αφήσουμε πίσω μας ή να το δούμε και ως έναυσμα ανανέωσης ή συναγερμού όσον αφορά το στάδιο της σχέσης μας. Ξέρω όλα αυτά ακούγονται σενάρια επιστημονικής φαντασίας, καθώς η ψυχραιμία εκείνη τη στιγμή-αναμενόμενα- δεν είναι με το μέρος μας. Όταν όμως καταλαγιάσει η θύελλα, ίσως να έχουμε και οι δυο μας την ευκαιρία να δούμε καθαρά και χωρίς υπεκφυγές τι έφταιξε και φτάσαμε ως εδώ… τι αξίζει να σωθεί και τι όχι και αν τα μονοπάτια που με τόσο κόπο χτίσαμε έχουν να μας πάνε κάπου παρακάτω! Στην πράξη … δύσκολες έννοιες αλλά όχι και ακατόρθωτες!

   Αγγελική Αναγνωστοπούλου

Ονειροπόλα, αθεράπευτα ρομαντική με στοιχεία ρεαλισμού και κυνικότητας όπου απαιτείται, ανήσυχο πνεύμα, βαριέμαι εύκολα ό,τι flat και άοσμο. Κάπως έτσι θα μπορούσα να με περιγράψω. Κάθε αρχή της εβδομάδας θα βρίσκεται και ένα άρθρο μου εδώ, που θα πραγματεύεται την καθημερινότητα των σχέσεων, των αντίκτυπο των συναισθημάτων και το sex!

Για τα υπόλοιπα, με συνοδεία πάντα τις κατάλληλες μουσικές, τα λέμε On Air κάθε Τρίτη στις 22.00 μέσω της εκπομπής “Lipstick”, φυσικά στον DreamCity!

Written by: DreamCity

Rate it

0%