Dedications
Martin Bon Jovi - Have a Nice Day Good day to all of you! Δήμητρα Wham! - Everything She Wants στον Δημήτρη μου Panos Moderator - When I Dream Καλημέρες!!

sex

Σχέσεις, Υπο-σχέσεις & Διλήμματα: “Καλύτερα να σου βγει το μάτι, παρά το όνομα”

today15/04/2021 10

share close

Το πάθος, ο έρωτας, οι σχέσεις και το sex, μονοπωλούν το ενδιαφέρον τούτης εδώ της στήλης! Εδώ θα μοιραζόμαστε συναισθήματα, εμπειρίες, απορίες, μύθους και αλήθειες γύρω από τα παραπάνω φλέγοντα ζητήματα με γνώμονα πάντα τον ερασιτεχνικό σχολιασμό και την ανάλαφρη διάθεση με τις απαραίτητες πιπεράτες δόσεις χιούμορ!

Μπορείς και εσύ να συμμετέχεις ενεργά σε όλο αυτό, στέλνοντάς μας στο email του σταθμού, info@dreamcity.gr, το ζήτημα που θα επιθυμούσες να γίνει το επόμενο θέμα αυτής της στήλης!

«Καλύτερα να σου βγει το μάτι, παρά το όνομα»

-«Αυτός που σου έλεγα που βγαίνω είναι λίγο εμμονικός ρε συ φιλενάδα!

-«Ωχ! Έμπλεξες νομίζω.. Έχε τον νου σου μην εξελιχθεί σαν την Μαρία που γνώρισε ο Πέτρος και η τύπισσα μάλλον stalker συστήνεται.»

Ένας τυπικός, καθημερινός και σίγουρα συνηθισμένος τύπος διαλόγου μεταξύ φίλων και περί σχολιασμού συμπεριφορών ερωτικών partners! Ίσως και ο καλύτερος τρόπος για να αποτυπωθούν στην πραγματικότητα τα όσα ενδέχεται να συναντήσουμε στους γύρω μας!

Οι τύποι ανδρών και γυναικών που μπορείς να γνωρίσεις στη ζωή σου είναι άπειροι, ιδιαίτεροι, μοναδικοί ή και πανομοιότυποι! Ο χαρακτήρας των ανθρώπων και τα βιώματα του βάζουν εδώ την υπογραφή στους τρόπους συμπεριφοράς επί ερωτικών σχέσεων. Θα μου πεις υπάρχει manual που θα ανατρέξεις, όταν χρειαστεί, για να δεις τι τύπος είναι και πώς θα εξελιχθεί? Όχι-αν και θα ήταν χρήσιμο μεταξύ μας σε κάποιες περιπτώσεις-καθώς θα είχε σωθεί κόσμος και κοσμάκης από κακές επιλογές! Στην προκειμένη περίπτωση το εκάστοτε manual book αντικαθίσταται από την εμπειρία, η οποία βέβαια πολλάκις κάνει σαν να μην υπάρχει, όταν μια έξαψη μας χτυπά την πόρτα.

Για να μην μασάς, λοιπόν, φύλλα σαν μία άλλη Πυθία, προκειμένου να αντιληφθείς τι καπνό φουμάρει ο λεγάμενος ή η όμορφη, συγκέντρωσα τα πιο χτυπητά και κοινότυπα χαρακτηριστικά αυτών που κυκλοφορούν ανάμεσά μας και διεκδικούν την υπαιτιότητα στις τάσεις φυγής μας. Το αν θα σε τραβήξουν, βέβαια, ή θα σε διώξουν είναι καθαρά θέμα δικής σου προτίμησης, καθώς περί ορέξεως…κολοκυθόπιτα!

Εμμονή ή αλλιώς το κινηματογραφικό “stalker

Η σειρά του Netflix «Εσύ» νομίζω πως θα ήταν η καλύτερη αποτύπωση των όσων περικλείονται σε αυτή την κατηγορία, η οποία δεν γνωρίζει φύλο και ηλικία. Οι συμπεριφορές εδώ έχουν κλιμάκωση! Όλα ξεκινούν όμορφα και νορμάλ στη γνωριμία σας και μάλιστα είναι από αυτά που σε κάνουν να απορείς με τη γνωστή καραμέλα  “too good to be true”! Η εξέλιξη όμως έχει πάντα ανοδική πορεία εδώ και ορισμένες φορές χωρίς ταβάνι. Το γοητευτικό ενδιαφέρον αρχίζει να μετατρέπεται σε κάτι απερίγραπτο που απλά νιώθεις πως σε πνίγει! Τα τηλέφωνα, τα μηνύματα, η επιμονή, η παρακολούθηση των κινήσεών σου από μία πηγαία ανασφάλεια-πιθανόν-μπορούν να φτάσουν σε σημείο που εύκολα θα διεκδικούσε Oscar! Οι εν λόγω άνθρωποι νιώθουν πως πρέπει να σε ελέγχουν για να σε έχουν, πως το αντικείμενο του πόθου τους είναι αποκλειστικά δικό τους και οτιδήποτε διεκδικεί χρόνο από το μεταξύ σας καθίσταται ως εχθρικό. Ναι είναι η κοπέλα που θα αρχίσει από το searching σε όλα τα social media που διαθέτεις, μέχρι να φτάσει να τσεκάρει όλες σου τις photo με οποιαδήποτε άλλη γυναίκα, να ψάξει να βρει τα πάντα για σένα, να σε διεκδικήσει από κάθε τι άλλο και όλα αυτά όχι γιατί επιθυμεί κάτι κακό, απλά γιατί μπήκες –χωρίς να το καταλάβεις-στη δική γυάλα και εκεί θέλει να σε κρατήσει ως goldfish! Είναι η αυτή που σε παρακολουθεί με φίλη-ή άνευ- κάτω από το σπίτι για το αν θα βγεις, αν της λες την αλήθεια και τα συναφή. Είναι και ο κατά τα άλλα γοητευτικός τύπος που κάνει τα πάντα για να σε σαγηνεύσει, μαθαίνει τί σου αρέσει τί δεν σου αρέσει, συνήθως χρησιμοποιεί εκφράσεις που θέλεις να ακούσεις και η εμμονή αρχίζει να εκδηλώνεται με έναν αόρατο ασφυκτικό κλοιό να σε περιβάλλει! Αδικαιολόγητα χτυπήματα πόρτας γιατί απλά έκλεισε το κινητό σου από μπαταρία και δεν σε σου έχει μιλήσει για δύο ώρες, creepy ατάκες του τύπου «πόσο σου πάει το μπλουζάκι που φοράς σήμερα» και εσύ να ψάχνεσαι από πού σε βλέπει την ώρα που διαβάζεις το μήνυμα στο κινητό σου! Είναι και απλά η περίπτωση που δεν δέχεται το «όχι δεν ενδιαφέρομαι» ως απάντηση και αναμενόμενα πίσω από αυτό την όποια απόρριψη! Και όμως είναι πρόσωπα υπαρκτά, πρόσωπα με άλλο προσωπείο-για αρχή-, πρόσωπα που δεν αντιλαμβάνονται τι κακό κάνουν διότι απλά σε θέλουν!

Να ΄ταν ζήλια ψώρα

Και έρχεται η πολύτιμη στιγμή που έχεις ξαπλώσει να ξεκουραστείς σαν άνθρωπος και σπάει ο διάολος το ποδάρι του και κάποιος ήχος ακούγεται από το κινητό σου…it’s show time! «Καλά τέτοια ώρα ποιος είναι μπορείς να μου εξηγήσεις, είναι δυνατόν? Και μην πεις καμιά δικαιολογία, είναι σίγουρα μήνυμα αυτό! Αλλά από ποιον? Από ποια?» και εσύ διπλά με τη φάτσα του scream, που δεν έχεις προλάβει όχι να αρθρώσεις λέξη αλλά ούτε καν να πάρεις ανάσα, κοιτάς τον άνθρωπό σου να μεταμορφώνεται σε ταύρο σε υαλοπωλείο! Το τραγελαφικό της υπόθεσης? Το μήνυμα ήταν ενημέρωση από εταιρεία κινητής (ακούσανε αθόρυβα 2-3 γαλλικά)! Η ζήλια είναι σαν σαράκι που σε τρώει και γιγαντώνεται μέσα σου διαλύοντας τα πάντα. Δεν σε αφήνει να δεις καθαρά και βλέπεις καχύποπτα το καθετί. Οι άνθρωποι που ζηλεύουν δεν έχουν απαραίτητα τις αφορμές για να το κάνουν..ορισμένες φορές είναι θέμα χαρακτήρα και ιδιοσυγκρασίας, ανασφάλειας λόγω παλαιότερων εμπειριών ή μη ή απλά συντρόφων που δίνουν περίσσια δικαιώματα. Ο καθεαυτού ζηλιάρης ή ζηλιάρα δεν σε αφήνει σε χλωρό κλαρί. Δεν εμπιστεύεται ούτε εσένα, ούτε και τη σκιά του βέβαια! Ανησυχεί και αμφιβάλλει για τα πάντα, για το ποτό με τις φίλες σου, για την μπάλα με τους φίλους σου, για τα βράδια στη δουλειά, για τα πρωινά, για όλα! Και όταν βγαίνετε για ποτό μαζί ακούς την κορυφαία ατάκα «πού κοιτάς??» και εσύ μόλις έχεις κοιτάξει απλά τον χώρο, το μαγαζί! Δεν παλεύεται αδερφάκι μου αυτό, ειδικά σε τέτοιο βαθμό. Μπερδεύουμε πολλοί από εμάς το ενδιαφέρον με την ζήλια και θεωρούμε πως για να ισχύει το ένα άρα ισχύει και το άλλο και τούμπαλιν! Μέγα λάθος…ο άνθρωπος που είναι δίπλα σου είναι από επιλογή όπως και εσύ το ίδιο! Εάν νιώθουμε πως μία σχέση μας προκαλεί ανασφάλεια και η εμπιστοσύνη έχει πάει περίπατο, τότε κάνουμε μία άλλη επιλογή…Η όποια κατάσταση και αν υπάρχει κρυφά αργά ή γρήγορα θα φανεί-εκτός αν έχετε σχέση με τον Γιούρι Γκέλερ ή την γυναικεία του εκδοχή!

Οι τρύπιες τσέπες

Βγαίνεις για το πρώτο ποτό και σου λέει ο καθένας να πληρώσει τα δικά του! Συμβαίνουν και αυτά! Δεν σώζεσαι αγάπη μου με τα 6 ευρώ από μία μπύρα, που θα κεράσεις την κοπέλα! Όπως επίσης σε μία σχέση δεν σημαίνει ότι θα πληρώνει μονίμως ο άντρας! Κάνε την κίνησή σου και εσύ γλυκούλα μία στο τόσο (μέσα από την καρδιά σου όμως) και πες ένα «άστο μωρό μου, δικά μου αυτή τη φορά», δεν είναι τίποτα παγιωμένο εξάλλου, τακτ θέλει η υπόθεση και ισορροπία! Η τσιγκουνιά και η μιζέρια δεν απέδωσε ποτέ τίποτα καλό και σίγουρα όχι πολλά περισσότερα μηδενικά στον λογαριασμό σου. Πολλοί είναι οι άνθρωποι που μπερδεύουν την τσιγκουνιά με την οικονομία-όποτε αυτή απαιτείται-με αποτέλεσμα να παρουσιάζουν συμπεριφορές Σκρούτζ στην καθημερινότητά τους. Και ναι είναι αλήθεια ότι όποιος άνθρωπος είναι τσιγκούνης στα χρήματα είναι και τσιγκούνης στα συναισθήματα!

Στο ορκίζομαι αλήθεια λέω

Η κατηγορία εδώ είναι grande! Υπάρχουν οι επαγγελματίες ψεύτες, οι κατά συνθήκη (όλοι έχουμε περάσει από εδώ) και αυτοί που ζουν τόσο πολύ το ψέμα τους, που το έχουν μπερδέψει με την πραγματικότητα και δεν αντιλαμβάνονται καν ότι ψεύδονται! Σίγουρα όλοι μας έχουμε πει κάποιο ψέμα και σίγουρα έχουμε δεχθεί (είτε το ξέρουμε είτε όχι). Λέει η παροιμία «ο κλέφτης και ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται» και πόσο επαληθεύεται! Εντάξει μπορεί κάποιοι να είναι master του είδους και να έχουν κάνει το σπορ ολυμπιακό άθλημα, είτε άντρες είτε γυναίκες, αλλά κάπου, κάπως, κάποτε όλα βγαίνουν στην επιφάνεια. Δυστυχώς ή ευτυχώς! Βέβαια αν το άλλο σου μισό (wanna be) σε έχει φλομώσει στο ψέμα, το έχεις πάρει χαμπάρι και συνεχίζεις δυσαρεστημένα να το αποδέχεσαι και να βρίσκεσαι γκρινιάζοντας σε αυτή την κατάσταση, τότε sorry αλλά το λάθος είναι δικό σου mon amour!

Sex maniac

Τα πράγματα εδώ είναι ολίγον υποκειμενικά αλλά παν μέτρον άριστον!

Το sex λοιπόν, η πολυπόθητη αυτή ένωση δύο ανθρώπων, μπαίνει στο μικροσκόπιο αυτής της παραγράφου! Το πόσο sex θα κάνεις με τον ερωτικό σου σύντροφο ή το πόσο είναι αρκετό, είναι κάτι το σχετικό στην κάθε περίπτωση! Άλλοτε δεν χορταίνουμε και θέλουμε περισσότερο, άλλοτε είμαστε επαρκείς και άλλοτε… δεν μπορούμε άλλο! Ναι συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες να συναντήσουν έναν ή μία sex maniac στο διάβα τους. Έχεις πάρει ότι υπάρχει σε tonotil, tonovil, tono-something, κάνα δυο γραμμάρια βιταμίνη C αλλά οι αντοχές σου νιώθεις πως σε εγκαταλείπουν… Όχι δεν φταις εσύ αλλά το sex machine που κορτάρει το κρεβάτι σου all night long και 24/7 μην σου πω! Εντάξει είπαμε είναι φυσική ανάγκη, είναι μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις, το αναζητάς και το αποζητάς σε πολλές φάσεις στη ζωή σου αλλά όχι με το τσουβάλι! Σκοπός είναι να ευχαριστιέσαι κάτι και ποιοτικά και για να συμβεί αυτό στην προκειμένη περίπτωση δεν γίνεται νυχθημερόν να είσαι το κουνελάκι με τις μπαταρίες!

Κουρασμένοι για πάντα και για τα πάντα feat Σπιτόγατοι νιάου

Συνδυασμός που σκοτώνει και το λιγότερο συναρπαστικός! Εεεε συγγνώμη κιόλας, άποψή μου! Και ξεκινάς μέσα στην χαρά και την λαχτάρα να θέλεις να κάνεις πράγματα με τον άνθρωπό σου λέγοντας «αγάπη θέλεις να πάμε εκεί? Μωρό μου πάμε να βρούμε τα παιδιά για ποτό? Πάμε για φαγητό? Πάμε εκδρομή? Σινεμά? Μέχρι το υπόγειο τουλάχιστον βρε παιδί μου?!!!!» Ε μα πχια! Και έχεις να λαμβάνεις «όχι ρε μωράκι τώρα που να τρέχουμε, είναι και η κούραση, έχω και δουλειά μαζί με πρωινό ξύπνημα, το σκ θέλω να ξεκουραστώ και καλύτερα να κάτσουμε σπιτάκι μας τα δυο μας να ξεκουραστούμε». Ωραία ναι να ξεκουραστούμε τα δυο μας και να απολαύσουμε τις στιγμές μας εντός αλλά να κάνουμε και κάτι εκτός! Σκοπός είναι να μοιραζόμαστε στιγμές, εικόνες, παραστάσεις, μέρη κλπ με τον άνθρωπό μας αλλιώς ας σολάρουμε όλοι μας για το υπόλοιπο της ζωής μας (γνώμη μου-γέλια)!

Οι «γάντζοι» feat Τεμπελιά και απάνω τούρλα

Συνήθως εδώ ο όρος της προσωπικής ανάγκης για εξέλιξη απουσιάζει. Είναι οι περιπτώσεις των ανθρώπων που βαριούνται ακόμα και να γεμίσουν τον κενό προσωπικό τους χρόνο με κάτι όμορφο και εποικοδομητικό ή ακόμα σε πιο ακραίο βαθμό και τον επαγγελματικό τους χρόνο με … κάποιο επάγγελμα τέλος πάντων! Έτσι είναι φυσικό και επόμενο να γαντζωθούν πάνω στη σχέση τους (αν έχουν) σαν άλλοι Captain Hook! Περιμένουν να κάνετε τα πάντα μαζί, αφού άλλη ενασχόληση δεν υπάρχει, δεν βρίσκουν τίποτα ενδιαφέρον εκτός από ό,τι περιλαμβάνει το μεταξύ σας και κάπου εκεί η ασφυξία κοντοζυγώνει! Θέλεις να βλέπεις στον άνθρωπό σου την εξέλιξη, την λαχτάρα για αυτή την προσωπική αναρρίχηση (η ώρα που γράφω φταίει-μην απορείς), το ότι έχει ενδιαφέροντα και ζωή γενικότερα! Είναι στοιχεία που θαυμάζεις, που αγαπάς και που εντέλει σε κερδίζουν μην γελιόμαστε.

Σαν της μαμάς δεν έχει (βγαίνει και σε θηλυκό)

Ό,τι και να κάνεις, ό,τι και να πεις πάντα τον τελευταίο λόγο τον έχει το ταίρι σου με την ατάκα «….ναι αλλά η μαμά μου δεν το κάνει έτσι! ….σαν της μαμάς μου δεν είναι!…μισό λεπτό να ρωτήσω τη μαμά μου καλύτερα». Είμαστε δεμένοι ναι μεν με την οικογένειά μας, οκ, αλλά όχι και έτσι! Αυτό περνάει σε άλλη πίστα νεύρων και σίγουρα η ρήξη φλερτάρει τη σχέση σου επικίνδυνα. Όπως μου είπε και ένας υδραυλικός για τον θερμοσίφωνα «το θέμα δεν είναι πώς είχες μάθει, το θέμα είναι πώς βρήκες»! Φιλοσοφική αναζήτηση μπάνιου-άλλη φάση! Και δίκιο είχε ο μάστορας! Και να διαχωρίσουμε κάτι κάποια στιγμή επιτέλους: οι σύντροφοί μας δεν είναι γονείς μας! Πολύ δύσκολο και βαθύ για να διαχωριστεί αλλά λυτρωτικό όταν συμβεί.

Freedom και ξερό ψωμί

«Ανήκω σε μένα και στα όνειρά μου» λέει το αγαπημένο άσμα του Μαζώ και στην περίπτωση μας ταιριάζει γάντι! Είναι αυτοί οι άνθρωποι σαν τα αερικά, που ποτέ δεν πιάνονται, δεν εγκλωβίζονται, δεν παγιδεύονται και δεν ανήκουν σε κανέναν παρά μόνο στον εαυτό τους! Θα μου πεις απαραίτητα κακό είναι αυτό? Not at all! Απλά αν τύχει να τους θελήσεις, να τους ποθήσεις και δόλιε να τους ερωτευτείς την πάτησες! Γιατί? Γιατί την ίδια στιγμή που είναι δίπλα σου, παρέχουν απλόχερα αυτή την αίσθηση ότι δεν είναι, ότι είναι με το ένα πόδι έξω από την πόρτα και πως ανά πάσα στιγμή φεύγουν από την ζωή σου. Αν αυτό σε συναρπάζει και σε κρατάει ενεργό, γιατί μίνι μαζοχιστικές φάσεις όλοι περνάμε, τότε το απολαμβάνεις στο πικ του! Αν όμως αυτό σε κάνει να νιώθεις πως το έδαφος τρέμει κάτω από τα πόδια σου και πως περπατάς μονίμως σε τεντωμένο σχοινί, τότε «άρον τον κράββατόν σου και περιπάτει» my friend!

Είναι γεγονός πως πολλοί άνθρωποι συνδυάζουν αρκετά από τα παραπάνω και αυτό είναι το ωραίο, εντάξει συνάμα μερικές φορές και τρομακτικό (γέλια)! Στην περίπτωση που αναγνωρίσεις και κάποια σημάδια στον εαυτό σου, μην σκιαχτείς! Και εσύ και εγώ και όλοι μας ανάμεσά μας ζούμε και κάποιοι άλλοι ενδεχομένως να μας κατατάσσουν εύκολα σε μία από τις προαναφερόμενες κατηγορίες! Ουδείς αλάνθαστος εξάλλου, πράττουμε, μαθαίνουμε, εξελισσόμαστε για να κάνουμε, πιο επιτυχημένα, τα ίδια λάθη ή καινούργια! C’est la vie mon cheri…!

Αγγελική Αναγνωστοπούλου

Written by: DreamCity

Rate it

0%