Dedications
Martin Bon Jovi - Have a Nice Day Good day to all of you! Δήμητρα Wham! - Everything She Wants στον Δημήτρη μου Panos Moderator - When I Dream Καλημέρες!!

Κινηματογραφος

“Φτηνά Τσιγάρα” του Ρένου Χαραλαμπίδη οnline έως 18 Απριλίου

today13/04/2021 4

Background
share close

Μία ταινία βασισμένη σε ένα μωσαϊκό από χαρακτήρες και χώρους. Τα πρόσωπα και οι ιστορίες, αλλάζουν με την ταχύτητα των εικόνων ενός “κουλοχέρη” αλλά και με την υπομονή μιας παρτίδας πόκερ, όπου οι παίκτες αποκαλύπτονται σταδιακά. Οι ήρωες της ταινίας μιλάνε πολύ, οργίζονται περισσότερο, αγαπάνε παραπάνω από ότι πρέπει. Είναι όμως τα μικρής εμβέλειας πυροτεχνήματα, καταδικασμένα σε μια τρομερή αλλά εφήμερη λάμψη. Ο έρωτας, η περιπέτεια, η εξέλιξη, συνωστίζονται πότε βίαια και πότε τρυφερά πάνω στην διαδρομή ενός μόνιμα αντιφατικού και ανήσυχου ήρωα.

Αθήνα – Καλοκαίρι

Ο Νίκος περιμένει κάτι να συμβεί στην καρδιά μιας μεγαλούπολης. Στη διαδρομή του συναντάει την Σοφία, μια όμορφη γυναίκα που μαλώνει άσχημα με τον φίλο της σε ένα καρτοτηλέφωνο. Την πείθει να περάσουν τη νύχτα μαζί, περπατώντας στην άδεια πόλη.

Η νοσταλγία ενός εφηβικού φλερτ οδηγεί έναν μικροαπατεώνα σε ερωτικό παραλήρημα – ενώ οι νεοφώτιστοι μαφιόζοι διώκτες του, στην προσπάθεια τους να φανούν επικίνδυνοι καταπιέζοντας τις καλλιτεχνικές τους κλείσεις, καταλήγουν στην γελοιοποίηση.

Ένα καφενείο με επικεφαλής ένα καφετζή που απαγγέλλει ποίηση, φιλοξενεί δυο αμετανόητους πενηντάρηδες έφηβους, θεωρητικούς της αλάνθαστης μεθόδου στο κυνήγι της γκόμενας. Συναντήσεις πάνω από ένα φλιτζάνι καφέ, και μια ακατάσχετη διάθεση για φιλοσοφικές συζητήσεις, ενώ στο διπλανό τραπέζι η εντεκάχρονη σχέση ενός καθημερινού ζευγαριού δοκιμάζεται από την παρουσία ενός body-builder.

Δείτε την κλασική πλέον ρομαντική ταινία του Ρένου Χαραλαμπίδη και ερωτευτείτε την Αθήνα ξανά, με σάουντρακ το γλύκοπικρο score του Παναγιώτη Καλατζόπουλου και τη φωνή της Έλλης Πασπαλά.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία : Ρένος Χαραλαμπίδης

Σενάριο : Ρένος Χαραλαμπίδης, Γιώργος Μπακόλας

Παίζουν : Ρένος Χαραλαμπίδης, Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους

Έτος : 2000

Διάρκεια : 80′

Έγχρωμη : Ναι

Αγορά εισιτηρίων: www.viva.gr

Κόστος: 2,50€

Written by: DreamCity

Rate it

0%