Θέατρο

Online Streaming Γενοκτονία “Μία ωδή στη ζωή”

today25/02/2021

Background
share close

Η παράσταση χοροθεάτρου του Παύλου Κουρτίδη«ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ», είναι ένας ύμνος για μία από τις πιο αμφιλεγόμενες πτυχές της Ελληνικής και παγκόσμιας ιστορίας. Μία εναλλακτική ματιά της τραγικής ιστορίας, μέσα από την δυναμική της ανθρώπινης κίνησης.

Το χοροθέατρο για πρώτη φορά αναδεικνύει την ανθρώπινη πλευρά του δράματος. Βασισμένη σε πραγματικά ιστορικά ντοκουμέντα του Πόντου η «Γενοκτονία» έρχεται να πει μία σκληρή αλήθεια μέσα από τα σώματα των ζώντων για όλες τις Γενοκτονίες σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Ένας ύμνος των απογόνων όσων βασανίστηκαν και όσων επέζησαν της πιο βάρβαρης απόπειρας εξόντωσης ενός ολόκληρου λαού. Μία βαθιά αφύπνιση και μία φωνή που θα ακουστεί παντού. Όχι μόνο για τους προγόνους μας αλλά και για όλους τους γενοκτονημένους λαούς.

Στιγμιότυπα και σκηνές έντονου χορευτικού διαλόγου αλλά και δυναμικά συμβολικές παρεμβάσεις επί σκηνής αλληλεπιδρούν με εναλλαγές κορύφωσης της έντασης στην χορογραφική δραματοποίηση.

Η «Γενοκτονία», είναι μια παράσταση, μέσα από τη ματιά του σημερινού Έλληνα, η οποία θα προκαλέσει, θα προβληματίσει και θα ζωντανέψει πρόσφατες μνήμες.

«Σήμερα πια αισθάνομαι έτοιμος να κάνουμε αυτό το βήμα. Μια παράσταση που πρέπει να γίνει. Με μέγιστο σεβασμό να πω την ιστορία μέσα από τις στιγμές που χαράξανε ολόκληρες ζωές. Αυτή τη φορά η σκηνή ποτίζεται με πόνο.»


Π. Κουρτίδης

Σκηνοθεσία – Χορογραφία – Φωτισμοί: Παύλος Κουρτίδης
Μουσική Επιμέλεια & Σύνθεση: Lia Hide
Σύμβουλος Έρευνας: Όμηρος Παχατουρίδης

Βοηθός Χορογραφίας – Σκηνοθεσίας: Ζωή Σωτηροπούλου
Κοστούμια: Μάγδα Καλορίτη
Μουσικός επί σκηνής: Χρήστος Σύγγελος (νέι)
Φωτογραφίες παράστασης: Κωστής Γωγιός

Art Work:Tricia Daniels

Οργάνωση παραγωγής
& Tour Management: Σοφία Καραγιάννη

Παραγωγή: Θέατρο ΠΚ (2018-19)

Επί σκηνής: Παύλος Κουρτίδης, Ζωή Σωτηροπούλου, Ιωάννα-Κορίνα Παλάσκα, Χρίστος Καφετζής, Έλενα Τσικαλά-Βαφέα, Ζελίκα Μουζάκη, Θέμις Χατζή, Φωτεινή Πασσά, Μαργαρίτα Συμεωνίδου, Ιόλη Σπηλιοπούλου, Χριστίνα Μπίτου, Ελένη Δόικα, Ιουλία Δρακονταειδή, Σίλβια Ζύμα, Σάμπι Κλέτσι, Μαρία-Ματίλντα Κουρτίδου, Γιώργος Κούμπος
Συμμετέχει και η Πυρρίχιος Ακαδημία

INFO:

Online streaming από την παρουσίαση της παράστασης «Γενοκτονία» στο Φεστιβάλ Αισχύλεια 2019

Αγορά εισιτηρίων: http://www.viva.gr

Written by: Dreamcity

Rate it

Previous post

Αφιερώματα

Ιμπρεσιονισμός – Και εγένετο εντύπωσις!

  Ήταν πιθανότατα φθινόπωρο του 1872, κάπου στο λιμάνι της Χάβρης, στη όχι και τόσο μακρινή Γαλλία: ένας άντρας γύρω στα 36 είχε στήσει το καβαλέτο και τα χρώματά του σε ένα από τα σημεία του λιμανιού με την πιο όμορφη θέα. Χαμένος στις σκέψεις του, περίμενε υπομονετικά να ξημερώσει, για να μπορέσει να εκπληρώσει την υπόσχεση που είχε δώσει στον εαυτό του: να ζωγραφίσει την πιο όμορφη και αισθαντική […]

today25/02/2021 3

Post comments (0)

Απάντηση

0%