Dedications
Martin Bon Jovi - Have a Nice Day Good day to all of you! Δήμητρα Wham! - Everything She Wants στον Δημήτρη μου Panos Moderator - When I Dream Καλημέρες!!

Εικαστικά

Η ARTFORUM Gallery παρουσιάζει την ψηφιακή ομαδική έκθεση “Art for First Choise”

today20/02/2021 4

Background
share close

Έλληνες ζωγράφοι και γλύπτες (με τη συμμετοχή και δύο διάσημων ξένων) πλαισιώνουν αυτή την έκθεση, που εκπροσωπούν τόσο την παλιότερη γενιά, όσο και τη νεότερη. Στην πραγματικότητα έχουμε έργα, που ιδωμένα μέσα από το φως της σύγχρονης ελληνικής ιστορία της τέχνης μεταφέρουν το ανανεωτικό πνεύμα της καλλιτεχνικής δημιουργίας στην πιο κρίσιμη φάση του ελληνικού μοντερνισμού.

Στην έκθεσή μας εκπροσωπούνται και καλλιτέχνες που δεν είναι πια μαζί μας, όπως ο Γεράσιμος Σκλάβος, ο Κώστας Κουλεντιανός, ο Γιώργος Γκολφίνος, ο Θόδωρος, ο Τάκις, ο Δημήτρης Μυταράς, ο Θωμάς Παπαδοπεράκης, ο Αντώνης Απέργης, καλλιτέχνες -ζωγράφοι και γλύπτες-, που άφησαν βαθιά το στίγμα τους στη σύγχρονη τέχνη με τη μοντέρνα γραφή τους. Έργα είτε μέσα στο πνεύμα της αφαίρεσης με τη βαθιά πνευματικότητα των μορφών τους και την πρωτοτυπία των μέσων, είτε μέσα από τις ρεαλιστικές μορφές, ανακαλύπτοντας νέες όψεις της πραγματικότητας.

Οι νεότεροι καλλιτέχνες προχώρησαν τις αναζητήσεις τους πέρα από τους άξονες που είχαν θέσει η αφαίρεση και ο ρεαλισμός, για να προσεταιριστούν αξίες που ο μεταμοντερνισμός πρόσφερε πλουσιοπάροχα, προκειμένου να υπονομεύσουν την παράδοση και να «σφετεριστούν» κυρίαρχα ιδεολογήματα, αναδεικνύοντας στοιχεία και πρόσωπα ενός κόσμου που μεταβάλλεται ραγδαία. Η έξαρση της φαντασίας στο έπακρον, τεχνολογία και τέχνη ως συνοδοιπόροι, το όνειρο ως η νέα εικονική πραγματικότητα, η κοινωνία ως άλλοθι, και πάνω απ’ όλα η αναζήτηση της κυρίαρχης έκφρασης ως λύτρωση από τα μεταφυσικά διλήμματα.

Ο καθένας μια προσωπική ιστορία, ένα ξεχωριστός μύθος που έφερε η αναγνώριση του έργου τους.

ARTFORUM GALLERY

113 TSIMISKI str.

Τ.Κ 54622 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Ώρες λειτουργίας:

Τρίτη – Παρασκευή: 12:00 – 14:00 και 17:00 – 20:00

Σάββατο: 11:00 – 14:30

Τηλ: 231 025 7552

Έως 28 Φεβρουαρίου 2021

Εικονική περιήγηση της  Έκθεσης

https://artspaces.kunstmatrix.com/en/exhibition/4176336/group-exhibition-art-for-first-choise

 

Επιμέλεια θέματος

Αριστέα Κοντόζογλου

Written by: DreamCity

Rate it

0%