Dedications
Martin Bon Jovi - Have a Nice Day Good day to all of you! Δήμητρα Wham! - Everything She Wants στον Δημήτρη μου Panos Moderator - When I Dream Καλημέρες!!

Συνεντεύξεις

Συνέντευξη: Κώστας Κρομμύδας

today25/01/2021 15

Background
share close

 

Απολαύστε τον αγαπημένο ηθοποιό και συγγραφέα Κώστα Κρομμύδα,  σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης με την Τζένη Κοσμίδου!

Κύριε Κρομμύδα είστε ένας από τους πιο επιτυχημένους και λαοφιλείς συγγραφείς της γενιάς σας. Πως έχει επηρεάσει αυτή η μεγάλη επιτυχία την καθημερινότητα σας;

Την επιτυχία δεν την διαχειρίζονται όλοι οι άνθρωποι το ίδιο, ξέρετε. Έχω δουλέψει πολύ σκληρά στη ζωή μου για να πετύχω ό,τι έχω καταφέρει. Δουλεύω από μικρός και έχω κάνει πολλές και διαφορετικές δουλειές. Πλέον βρήκα τι είναι αυτό που με γεμίζει. Η επαφή μου με τους αναγνώστες μου είναι ιδιαίτερη και μοναδική, και είναι αυτή που μου δίνει τη μεγαλύτερη δύναμη να συνεχίσω να δημιουργώ.

Πέρα από επιτυχημένος συγγραφέας είστε και ένας πολύ αγαπημένος ηθοποιός. Αυτές οι δύο σας «καλλιτεχνικές ταυτότητες» επηρεάζουν η μια την άλλη ή είναι δυο εντελώς ανεξάρτητες πτυχές του εαυτού σας.

Σαφώς και επηρεάζουν η μία την άλλη και μάλιστα είναι άρρηκτα συνδεδεμένες μεταξύ τους. Το γεγονός ότι ήμουν ηθοποιός πριν γίνω συγγραφέας αποτέλεσε καθοριστικό παράγοντα στο να δω επαγγελματικά την συγγραφή, κυρίως στο κομμάτι της δόμησης ενός βιβλίου. Για να γίνεις καλός ηθοποιός, πρέπει επίσης να έχεις διαβάσει και μελετήσει πολύ και μάλιστα δύσκολα κείμενα. Το μεγαλύτερο κοινό στοιχείο, όμως, είναι το συναίσθημα που πρέπει να μεταδώσεις…

Πως πήρατε την απόφαση το 2012 εκδώσατε το πρώτο σας βιβλίο με τίτλο «Μπαμπά, Mεγάλωσέ με» ;

Αιτία δημιουργίας αυτού του βιβλίου αποτέλεσε η γέννηση της κόρης μου και όσα έζησα τα τέσσερα πρώτα χρόνια μέσα από την ανατροφή της. Έπειτα από παρότρυνση της γυναίκας μου έγραψα όλα όσα βίωσα και αποφάσισα να το δώσω σε κάποιους εκδοτικούς. Έπειτα ήρθε το πρώτο μου μυθιστόρημα. Όλα κρίνονται στην απόφαση μιας στιγμής όπως βλέπετε.

Πότε μπορούμε να περιμένουμε το καινούργιο σας βιβλίο; Θα μας πείτε λίγα λόγια για αυτό;

Σε λίγες μέρες επανεκδίδεται από τις εκδόσεις Διόπτρα το «Μπαμπά, μεγάλωσέ με» με νέα επιμέλεια και πιο εμπλουτισμένο υλικό. Βέβαια να πω πως τα έσοδα από αυτό το βιβλίο θα πάνε στον φιλανθρωπικό οργανισμό Life is Life που βοηθά παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες.

Στις 12 Μαΐου έρχεται το νέο μου μυθιστόρημα με τίτλο «Ακάκιε». Πρόκειται για μία εντελώς διαφορετική ιστορία από όλες μου τις προηγούμενες. Αποτέλεσε και για μένα πρόκληση, αφού συμβαδίζει τόσο μα τόσο κοντά στην πραγματική ζωή ενός σπουδαίου ανθρώπου και Ηπειρώτη ευεργέτη, του Λευτέρη Μαντζίκα.

Μιλήστε μας για το Masterclass Συγγραφής με θέμα την ανατομία ενός πετυχημένου βιβλίου.

Το Master Class συγγραφής είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για όσους ενδιαφέρονται να γράψουν ένα βιβλίο, ή έχουν γράψει ήδη κάποιο αλλά δεν γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν έπειτα για το εκδώσουν. Μέσα από μικρά βίντεο μπορεί κάποιος να μάθει τα πάντα για την δομή, την επιμέλεια, τους εκδότες, τα πνευματικά δικαιώματα αλλά την προώθηση και τα social media.

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε όλες τις λεπτομέρειες: https://itravelpoetry-s-master-class.teachable.com/p/master-class?fbclid=IwAR0gmqE8teR79V9Wol6tMDbTNEUMS-5LrKkAdqo2HTXD1PXtiO6TzvZg_5k

Αν σας ζητούσα να κλείσουμε αυτήν την όμορφη συζήτηση με μια σκέψη που θα θέλατε να μοιραστείτε με το κοινό μας, ποια θα ήταν αυτή;

Να μην φοβόμαστε το αύριο και να ζούμε την κάθε στιγμή. Οι στιγμές είναι πολύτιμες και μοναδικές

 

Written by: DreamCity

Rate it

0%