Dedications
Martin Bon Jovi - Have a Nice Day Good day to all of you! Δήμητρα Wham! - Everything She Wants στον Δημήτρη μου Panos Moderator - When I Dream Καλημέρες!!

Πολιτιστικά

“Άνεργος, στη λήθη των φελλών” του Παύλου Ανδριά

today26/12/2020 18

share close

 Το δέκατο βιβλίο του συγγραφέα και δημοσιογράφου Παύλου Ανδριά, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ίαμβος.

Μια νουβέλα, που δεν θα αφήσει αδιάφορο κανέναν, σε μια εποχή που όλοι δοκιμάζονται και καλούνται να κάνουν την υπέρβαση, σε μια κοινωνία που δείχνει το πιο σκληρό της πρόσωπο.

Πώς αντιδρά άραγε κάποιος πρώην «τακτοποιημένος» με ρόλεξ και τζιπ, καταχρεωμένος που νομίζει όμως πως είναι πλούσιος, όταν μείνει χωρίς δουλειά;

Άραγε, συνειδητοποιεί το λάθος του; Προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα και να αυτοπεριορισθεί; Ψάχνει μετά μανίας για νέα δουλειά; Τι κάνει; Πώς θα τον αντιμετωπίσει ο κύκλος του; Θα τον απορρίψει;

Δύσκολα ερωτήματα για σύγχρονους «πρίγκιπες» και «πριγκίπισσες», τώρα που η φτώχια κατάντησε να είναι ντροπή και ποινικό αδίκημα!

Αλήθεια, πως ένας νεόπτωχος θα αποκτήσει μια αρμόζουσα θέση βρε αδελφέ σ΄ αυτή την κοινωνία; Πώς να ζήσει, ωιμέ, χωρίς Κολωνάκι και Μύκονο;

Ένας άνθρωπος καταθέτει την ψυχή του και βρίσκει τη δύναμη να φωνάξει, «Τολμώ! Άρα υπάρχω…»

Βιογραφικό:

Ο Παύλος Ανδριάς γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πλάτανο της Αρχαίας Ολυμπίας. Από το 1994 κατοικεί μόνιμα στην Αθήνα, είναι παντρεμένος και έχει δυο παιδιά.

Σπούδασε «Δομή & τεχνική σεναρίου» για να ακολουθήσει στη συνέχεια η δημοσιογραφία.

Για αρκετά χρόνια ασχολήθηκε με την συγγραφή και την σεναριοποίηση παιδικών και μη θεατρικών έργων, για να έρθει το 2000 και να αναλάβει υπεύθυνος Εκδηλώσεων και Δημοσίων Σχέσεων της Βιβλιοθήκης του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, Προϊστάμενος του Εργαστηρίου της Βιβλιοθήκης και Διευθυντής στην μηνιαία πολιτιστική εφημερίδα «ΧΑΡΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑΡΙ».

Εργάστηκε στο χώρο του τύπου επί σειρά ετών, ενώ το τελευταίο διάστημα εργάστηκε στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής, στο Τμήμα Παιδείας & Πολιτισμού, υπεύθυνος για το “Ηράκλειο φεστιβάλ βιβλίου”, είχε την δική του τρίωρη ενημερωτική πρωινή εκπομπή “Ξεκινάμε από το Δημοτικό” στον “Επικοινωνία 94fm”, κάνοντας παράλληλα παραγωγή & ρεπορτάζ της εκπομπής “Briefing” του Τάκη Σπηλιόπουλου.

Το 2019 έκανε τη δημοσιογραφική παραγωγή της εκπομπής “KONTRAST”, στο τηλεοπτικό κανάλι ΚΟΝΤRA.

Από τα μέσα του 2020, έχει ενημερωτική εκπομπή «PlanP» στο wed radio syzefxi.gr https://www.syzefxi.gr/plan-p/

Παράλληλα ασχολείται με την οργάνωση εκδηλώσεων και πολιτιστικών δράσεων, με την προβολή και παρουσίαση καλλιτεχνικών γεγονότων και σχημάτων.

Στο ενεργητικό του έχει αποκλειστικές συνεντεύξεις από ανθρώπους των τεχνών και των γραμμάτων, αλλά και πολλές κριτικές βιβλίων, καθώς συνεργάζεται με τους περισσότερους εκδοτικούς οίκους της χώρας μας.

Κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο το 1998 με τίτλο «Όταν το τρένο φεύγει…» (εκδ. Βιβλιοεκδοτική).

Το 2008 εκδίδει το βιβλίο «Άντε και… σας πίστεψα» (εκδ. Ίαμβος), το 2009 το «Επίδομα Απιστίας», το 2011 το μυθιστόρημα «Στη δίνη των ένοχων χρησμών», το 2013 το μυθιστόρημα «Τα μανταλωμένα παραθύρια», το 2014 το μυθιστόρημα «Οι ξυπόλητοι κομπάρσοι», το 2015 το μυθιστόρημα «Άννα», το 2017 το μυθιστόρημα «Κραυγές στην παγωμένη λίμνη», για να ακολουθήσει το 2019 από τον ίδιο εκδοτικό οίκο το μυθιστόρημα «Ο Άνθρωπος που μιλούσε με τα σύννεφα».

Από τις αρχές του 2010 είναι τακτικό μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών και από τα μέσα του 2014  τακτικό μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών.

Από τις αρχές του 2016 είναι μέλος του Ομίλου για την UNESCO tlee

Σήμερα, με την ιδιότητα του δημοσιογράφου, υπογράφει το https://www.aylogyrosnews.gr/, αρθρογραφεί στο www.ilialive.gr,  ενώ διατηρεί και προσωπική σελίδα https://pavlosandrias.gr

Επικοινωνία με το συγγραφέα:

Mail: pavlosandrias@gmail.com

facebook: https://www.facebook.com/pavlos.andrias

Instagram: https://www.instagram.com/paulosandrias/

Τίτλος: Άνεργος, στη λήθη των φελλών

Συγγραφέας:  Παύλος Ανδριάς

Εκδόσεις ΙΑΜΒΟΣ

ISBN: 978-618-5119-81-2

Σελίδες: 96

Τιμή: 12,00

ΕΚΔΟΣΕΙΣ  ΙΑΜΒΟΣ

Χ.  ΤΡΙΚΟΥΠΗ  31  – ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ. 2103300443, FAX. 2103300464

Written by: DreamCity

Rate it

Similar posts

Πολιτιστικά

Χριστούγεννα στην Αθήνα!

#XMasInAthens | Χριστούγεννα στην Αθήνα με πολλή μουσική! Το φετινό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων απογειώνει τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα! Δείτε μερικά από τα highlights του φετινού μουσικού προγράμματος: Πλατεία Συντάγματος 20.12 11.00 | Σύνολο Μουσικής Πολεμικής Αεροπορίας 14.00 | Lou is 18.00 | ENORASIS 21/12 11.00 | Φωτεινά μουσικά Χριστούγεννα 14.00 […]

today11/12/2022 21


0%