Dedications
Martin Bon Jovi - Have a Nice Day Good day to all of you! Δήμητρα Wham! - Everything She Wants στον Δημήτρη μου Panos Moderator - When I Dream Καλημέρες!!

Πολιτιστικά

This is not Romeo & Juliet, του Αργύρη Πανταζάρα

today03/12/2020 9

Background
share close

Από την Τζένη Κοσμίδου.

Η αγαπημένη παράσταση του Αργύρη Πανταζάρα «This is not Romeo & Juliet», βασισμένη στο Σαιξπηρικό αριστούργημα, κοντά σας για άλλη μια live streaming  παράσταση στο «Θέατρο Πορεία.»

Ο Αργύρης Παντζάρας και η Έλλη Τρίγγου ενσαρκώνουν με μοναδικό τρόπο δύο αιώνια έφηβους που ερωτεύονται σε ένα πάρτι μεταμφιεσμένων. Τα δύο παιδιά ονειρεύονται, δραπετεύουν από τη ζωή, και συνομιλούν με τον θάνατο με τόσο δυνατές ερμηνείες που κυριολεκτικά καθηλώνουν το κοινό το οποίο παρακολουθεί εκστασιασμένο αυτή τη τόσο ξεχωριστή παράσταση.

Σε έκσταση όμως βρίσκονται και οι δύο πρωταγωνιστές και υπό την επήρεια του έρωτα εισβάλουν στο θέατρο. Έχουν για φυλαχτό το έργο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» και είναι «βαριά οπλισμένοι» με όλα τα καταδικασμένα ζευγάρια του Σαίξπηρ. Ζευγάρια που έρχονται αντιμέτωπα με τον έρωτα, τον όρκο, την απόρριψη, και τον θάνατο. Δυο παιδιά που ήθελαν να χτίσουν τον δικό τους κόσμο και να δραπετεύσουν από αυτόν! Δυο πρωταγωνιστές χωρίς τα δικά τους λόγια. Δυο πρωταγωνιστές χωρίς το δικό τους έργο! Μια «πρόβα τζενεράλε» για τους ερωτευμένους!

Οι ερμηνείες των δύο αυτών σπουδαίων ηθοποιών είναι πραγματικά καθηλωτικές και χαρακτηρίζονται από αμεσότητα και πλήρη χρήση όλων των εκφραστικών μέσων. Η ιδιαίτερη σκηνοθετική οπτική του κυρίου Πανταζάρα καταφέρνει να αναδείξει όλα τα κρυφά νοήματα που κρύβονται σε αυτό το τόσο πρωτοποριακό έργο. Πρόκειται για μια πραγματικά εξαιρετική δουλειά όπου όλοι οι συντελεστές έχουν κυριολεκτικά δώσει τα μέγιστα, ο καθένας από το δικό του μετερίζι.

Τα σκηνικά της κυρίας Δήμητρας Ζίγκαρις είναι αληθινά εξαιρετικά και χαρακτηρίζονται από ιδιαίτερη καλλιτεχνική ματιά όπως και τα μοναδικά κοστούμια της κυρίας Λίνας Σταυροπούλου και της κυρίας Τζίνας Ηλιοπούλου.

Οι φωτισμοί του κύριου Σάκη Μπιρμπίλη δημιουργούν μια ονειρική ατμόσφαιρα στη σκηνή μεταφέροντας το κοινό σε μια άλλη διάσταση.

Η κίνηση των ηθοποιών την οποία έχει επιμεληθεί ο Κωνσταντίνος Παπανικολάου πραγματικά εντυπωσιάζει ,αφού οι δύο ταλαντούχοι καλλιτέχνες χρησιμοποιούν για την ερμηνεία τους με εντυπωσιακό τρόπο κάθε σπιθαμή του σώματος τους.

Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στο πολύ δυνατό κείμενο που αποτελεί μια ιδέα του κυρίου Αργύρη Πανταζάρα και την σύνθεση του καθώς και τη δραματουργική επεξεργασία υπογράφει η κυρία Θεοδώρα Καπράλου.

Οι ξεχωριστές φωτογραφίες που έχουμε επισυνάψει στο άρθρο είναι μια ιδιαίτερη καλλιτεχνική δημιουργία του κυρίου Νίκου Πανταζάρα.

Αν τώρα θέλουμε να επιστρέψουμε στην κριτική των ερμηνειών του Αργύρη Παντζάρα και της Έλλης Τρίγγου πραγματικά είναι από τις λίγες στιγμές που ακόμη και η πλούσια Ελληνική γλώσσα φαντάζει φτωχή για να μπορέσει να περιγράψει μια τόσο ιδιαίτερη καλλιτεχνική δημιουργία, με ερμηνείες «μεγατόνων» και μια τόσο πρωτοποριακή σκηνοθετική οπτική.

Πραγματικά μονάχα κάποιος που έχει δει την παράσταση είναι σε θέση να κατανοήσει στο έπακρο τα ιδιαίτερα συναισθήματα που σου γεννά τη στιγμή που την βιώνεις. Το αποτέλεσμα αυτής της τόσο μοναδικής καλλιτεχνικής δημιουργίας είναι τέτοιο που το κοινό δεν παρακολουθεί απλά τη παράσταση, αλλά την βιώνει καθηλωμένο ως αναπόσπαστο κομμάτι αυτής.

Πρόκειται για μια παράσταση σταθμό τόσο για τη φετινή σεζόν όσο και για το Σύγχρονο Θέατρο την οποία σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα!

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου στις 21:00 (ώρα Ελλάδας).

Τιμή εισιτηρίου: 7 ευρώ

Αγορά εισιτηρίου στο www.poreiatheatre.com

Προβολή στο www.poreiatheatre.com

Written by: DreamCity

Rate it

Similar posts

Πολιτιστικά

Χριστούγεννα στην Αθήνα!

#XMasInAthens | Χριστούγεννα στην Αθήνα με πολλή μουσική! Το φετινό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων απογειώνει τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα! Δείτε μερικά από τα highlights του φετινού μουσικού προγράμματος: Πλατεία Συντάγματος 20.12 11.00 | Σύνολο Μουσικής Πολεμικής Αεροπορίας 14.00 | Lou is 18.00 | ENORASIS 21/12 11.00 | Φωτεινά μουσικά Χριστούγεννα 14.00 […]

today11/12/2022 21


0%