Dedications
Martin Bon Jovi - Have a Nice Day Good day to all of you! Δήμητρα Wham! - Everything She Wants στον Δημήτρη μου Panos Moderator - When I Dream Καλημέρες!!

Μουσικη

Make music, not war

today27/03/2020 8

Background
share close

Γραμμένο από τον Θοδωρή Τσολακίδη.

Από μικρό παιδί η λέξη πόλεμος με τρόμαζε. Γενικά, οτιδήποτε είχε να κάνει με θάνατο μου έφερνε τρόμο και ο πόλεμος είναι συνυφασμένος με τον θάνατο. Η ιστορία της ανθρωπότητας είναι γεμάτη από τις μαύρες κηλίδες του πολέμου, με τις οποίες ερχόμαστε σε επαφή από μικρή ηλικία καθώς τις διδασκόμαστε στο σχολείο. Αργότερα μεγαλώνοντας κάποιοι παρακολουθούν τον πόλεμο μέσα από τις ειδήσεις σε live αναμετάδοση και κάποιοι άτυχοι τον βιώνουν και βλέπουν από κοντά το σκληρό και απάνθρωπο ‘’πρόσωπο’’ του.

Στον παραλογισμό ενός πολέμου δε μπορείς να λάβεις τις απαντήσεις στις ερωτήσεις που προκύπτουν για τους λόγους που γίνεται. Ποτέ κανείς δε μπόρεσε να δώσει πειστικές απαντήσεις στα απλά ερωτήματα που δημιουργεί η έναρξη ενός πολέμου. Οι αιτίες και οι αφορμές για να ξεκινήσει ένας πόλεμος είναι πολλές και για αρκετούς είναι τόσο σημαντικές ώστε να αρπάξουν με την πρώτη ευκαιρία ένα όπλο και να αρχίζουν να αλληλοσκοτώνονται. Ξέρω ότι πολλοί από εσάς που θα διαβάσετε αυτές τις γραμμές θα πείτε ότι είμαι ουτοπιστής που βρίσκω παράλογο το γεγονός ότι η ανθρωπότητα αλληλοσκοτώνεται για ζητήματα που θα μπορούσαν να είχαν επιλυθεί με διαφορετικούς και λιγότερο οδυνηρούς τρόπους.

Και μιας και μίλησα για ουτοπία, φανταστείτε σε ένα παράλληλο σύμπαν αντί για όπλα να υπήρχαν μόνο μουσικά όργανα και να τα γεμίζαμε με νότες αντί για σφαίρες. Πόσο πιο όμορφη θα ήταν η ζωή στη γη αντί για κάθε πόλεμο που ξεκινούσε στη θέση του να δημιουργούνταν ένα νέο τραγούδι; Φανταστείτε αντί για τον πόνο και την απελπισία που δημιουργεί μία πολεμική σύρραξη να αισθανόμασταν την ζεστασιά, την ευχαρίστηση και όλα τα όμορφα συναισθήματα που μας δημιουργεί ένα τραγούδι. Φανταστείτε να μην υπήρχε πόλεμος… μα μόνο μουσική.

Κλείνοντας, και αφού μιλήσαμε και πάλι για τη μουσική, σας παραθέτω παρακάτω 5 αντιπολεμικά τραγούδια που έχω ξεχωρίσει:

Creedence Clearwater Revival – Fortunate Son

Black Sabbath – War Pigs

Magic De Spell – Sarajevo

Joan Baez – All The Weary Mothers Of The Earth

Phil Ochs – I Ain’t Marching Anymore

Written by: DreamCity

Rate it

0%