Dedications
Martin Bon Jovi - Have a Nice Day Good day to all of you! Δήμητρα Wham! - Everything She Wants στον Δημήτρη μου Panos Moderator - When I Dream Καλημέρες!!

Μουσικη

Μουσική: η πρώτη αγάπη και παντοτινή!

today22/02/2020 7

Background
share close

Από τον Θεόδωρο Τσολακίδη.

Από μικρή ηλικία θυμάμαι τον εαυτό μου με ένα ραδιόφωνο στο χέρι. Όταν πρωτοάκουσα τη μουσική να βγαίνει από το ηχείο, μπορώ να πω πως ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά, ή αν προτιμάτε με το πρώτο άκουσμα. Ήξερα ότι από εκείνη τη μέρα αυτό το πράγμα που λέγεται μουσική θα με συντροφεύει για όλη μου τη ζωή.

Η μουσική ήταν αναπόσπαστο κομμάτι όλων των στιγμών της ζωής μου. Στους πρώτους  έρωτες, στις πρώτες απογοητεύσεις, στις πρώτες εξετάσεις, στις απώλειες αγαπημένων προσώπων, στις μεγάλες επιτυχίες, πάντοτε η μουσική βρισκόταν πλάι μου και “έντυνε” την κάθε στιγμή με τρόπο μοναδικό. Ποιος άλλωστε δεν έχει συνδέσει τις σημαντικές στιγμές της ζωής του με ένα τραγούδι; Κάθε τραγούδι, κάθε μελωδία έχει αυτή την μαγική ικανότητα να σου δημιουργεί συναισθήματα από το πουθενά, πράγμα που δύσκολα πετυχαίνει οτιδήποτε άλλο πράγμα στη ζωή.

“Η μουσική είναι η μοναδική θρησκεία που πραγματοποιεί όσα υπόσχεται”, είχε πει ο αείμνηστος Frank Zappa και πραγματικά είναι ίσως και το μοναδικό, από τα χιλιάδες ρητά που έχουν γραφτεί για τη μουσική, που με εκφράζει σε απόλυτο βαθμό. Η μουσική δε σε απογοητεύει ποτέ. Η μουσική σώζει ζωές, τις ζωές μας που πλέον στην σημερινή εποχή έχουν χάσει την αξία τους. Σε μία εποχή που κυριαρχεί το γκρίζο, η μουσική έρχεται και δίνει χρώμα και ζωντάνια. Η μουσική είναι η αγνή και αληθινή αγάπη.

Κλείνοντας αυτή την σύντομη αναφορά στο τί είναι για μένα η μουσική, παραθέτω 5 τραγούδια που σημάδεψαν μερικές από τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής μου μέχρι σήμερα:

1. Pink Floyd – Learning To Fly

2. Radiohead – True Love Waits

3. Savatage – Believe

4. Leonard Cohen – The Partisan

5. Deep Purple – Haunted

Written by: DreamCity

Rate it

0%