Dedications
Martin Bon Jovi - Have a Nice Day Good day to all of you! Δήμητρα Wham! - Everything She Wants στον Δημήτρη μου Panos Moderator - When I Dream Καλημέρες!!

Dream Diary

Κι η μουσική μαζί σου… Ταξιδιωτικές σημειώσεις (vol.15)

today01/11/2019 5

Background
share close

Γραμμένο από την Αικατερίνη Τεμπέλη με αφορμή το τραγούδι “Θεσσαλονίκη” που ερμηνεύει ο Γιάννης Κούτρας.  Η μουσική είναι του Θάνου Μικρούτσικου κι οι στίχοι του ποιητή Νίκου Καββαδία.

“Ήταν εκείνη τη νυχτιά που φύσαγε ο Βαρδάρης…”

Τυλιγμένη στην ομίχλη σου… Θεσσαλονίκη των αβέβαιων σχημάτων. Των κινηματογράφων ηρωίδα πες. Σαν σ’ εξώστη τις μέρες του Φεστιβάλ. Στην Αριστοτέλους, να βουλιάζω σε βελούδινα καθίσματα. Στη Νίκης σαν σε όνειρο σταματημένη. Να κοιτάζω το καράβι στο λιμάνι, τους γερανούς και τον Λευκό σου Πύργο. Του αίματος κάποτε… Τι ιστορία!

Θεσσαλονίκη… Του ΑΠΘ και του 102. Ραδιόφωνα η νύχτα σου αναμμένα. Ψιλόβροχο κι ανάλαφρο χιόνι. Στις “Ομπρέλες” μια βόλτα και στα κάστρα για κόκκινο κρασί. Η Βασιλίσσης Όλγας, αλλά πιο πολύ η Αγίου Δημητρίου. Η Εγνατία κι ο Βαρδάρης είσαι. Η Καμάρα των ραντεβού, τα μαγαζιά με τα λουλούδια κι αυτά με τις φωτοτυπίες. Κι όσα μπαράκια ήπιαμε στην υγειά των αψιθύριστων ερώτων…“Ευοί Ευάν”…

“Κάτω από φώτα κόκκινα κοιμάται η Σαλονίκη
πριν δέκα χρόνια μεθυσμένη μου είπες σ’ αγαπώ
αύριο σαν τότε και χωρίς χρυσάφι στο μανίκι
μάταια θα ψάχνεις το στρατί που πάει για το Ντεπό…”

Αικατερίνη Τεμπέλη, Αθήνα, 31/10/2019

Written by: DreamCity

Rate it

0%