Άρθρα

Stories Behind Songs: (Paul Simon – 50 Ways to Leave Your Lover)

today02/09/2019

share close

Γράφει ο Θεόδωρος Τσολακίδης.

Μετά από αρκετό καιρό επιστρέφουμε στο κομμάτι της αρθρογραφίας του Dreamcity Web Radio και σε αυτό το άρθρο θα ασχοληθούμε και θα μάθουμε παρέα τους 50 τρόπους για να αφήσεις την αγαπημένη σου! Γι’ αυτό το λόγο θα ζητήσουμε μία μικρή βοήθεια από τον Paul Simon.

Το τραγούδι “50 Ways To Leave Your Lover” συμπεριλαμβάνεται στο τέταρτο solo album του αμερικανού τραγουδιστή Paul Simon, με τίτλο “Still Crazy After All These Years”. Το album κυκλοφόρησε στις 25 Οκτωβρίου του 1975 και το “50 Ways To Leave Your Lover” έφτασε στο νο1 του U.S. Top 40 hits.

Το τραγούδι γράφτηκε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και ήταν το τελευταίο του album, σύμφωνα με τον Paul Simon. O ίδιος σε συνέντευξη του παραδέχτηκε ότι το τραγούδι το εμπνεύστηκε μετά τον χωρισμό με την τότε σύζυγό του Peggy Harper. Αφού χώρισε βέβαια, και χωρίς να χάσει χρόνο, ο Paul Simon έκανε σχέση με την ηθοποιό Carrie Fisher.

Και αν φαντάζεστε ότι το τραγούδι θα πρέπει να είναι πολύ μεγάλο για να απαριθμήσει και τους 50 τρόπους για να χωρίσει κάποιος την αγαπημένη του, τότε κάνετε μεγάλο λάθος. Στην πραγματικότητα, ο Paul Simon καταγράφει μόνο πέντε τρόπους για να αφήσει κάποιος την αγαπημένη του (μάλλον δεν πρόλαβε να γράψει τους υπόλοιπους 45 επειδή είχε να ασχοληθεί με τη νέα του αγαπημένη). Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε και να ακούσετε ποιοι είναι αυτοί οι πέντε τρόποι σύμφωνα με τον Paul Simon.

1) Slip out the back, Jack
2) Make a new plan, Stan
3) You don’t need to be coy, Roy, just set yourself free
4) Hop on the bus, Gus
5) Drop of the key, Lee, and get yourself free

Καλή τύχη σε όσους τολμηρούς το επιχειρήσουν…!!!

Written by: DreamCity

Rate it

Previous post

Dream Diary

Κράτα με…

Από την Στέλλα Καμπάνη. O αέρας είχε αρχίσει ήδη να δυναμώνει. Πίσω απ’ το θαμπό τζάμι δύο φιγούρες φωτίζονταν σε κάθε λάμψη των αστραπών.

today26/08/2019

0%