Άρθρα

Stories Behind Songs (The Boomtown Rats – I Don’t Like Mondays)

today27/05/2019

Background
share close

Η τραγωδία του San Diego που έγινε επιτυχία από τους The Boomtown Rats.

Γράφει ο Θεόδωρος Τσολακίδης

Το τραγούδι ‘’I Don’t Like Mondays’’ κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 1979 από το Ιρλανδικό συγκρότημα The Boomtown Rats ως lead single για το τρίτο τους album, που είχε τίτλο ‘’The Fine Art of Surfacing’’.

Το τραγούδι γράφτηκε από τους Bod Geldof (lead singer) και Johnnie Fingers (keyboardist) και αποτέλεσε μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του συγκροτήματος, καθώς το single παρέμεινε για τέσσερις εβδομάδες στο νούμερο ένα των UK charts και κατατάχθηκε στην έκτη θέση με τις κορυφαίες επιτυχίες για το 1979.

Η ιστορία που κρύβεται όμως πίσω από την τεράστια επιτυχία του κομματιού των The Boomtown Rats είναι τραγική. Οι στίχοι του κομματιού αναφέρονται στο τραγικό συμβάν που συνέβη στο San Diego της California. Το ημερολόγιο έγραφε 29 Ιανουαρίου 1979 και η ημέρα που ξεκινούσε ήταν η Δευτέρα. Όπως όλες οι προηγούμενες Δευτέρες, έτσι και εκείνη η Δευτέρα ξεκινούσε με τους ενήλικες να ετοιμάζονται να πάνε στις δουλειές, τα παιδιά στο σχολείο και γενικά όλοι να μπουν στην ρουτίνα της Δευτέρας, όμως κανείς δεν περίμενε τι θα ακολουθούσε στη συνέχεια.

Εκείνη την ημέρα μία κοπέλα και συγκεκριμένα η 16χρονη Brenda Ann Spencer είχε άλλη άποψη για την ρουτίνα της Δευτέρας. Η Brenda βγήκε μπαλκόνι του σπιτιού της, το οποίο βρισκόταν σε απόσταση μόλις 50 μέτρων από το Δημοτικό του San Diego και άρχισε να πυροβολεί σκοτώνοντας 2 ενήλικους και τραυματίζοντας 8 μαθητές. Όταν ρωτήθηκε από αστυνομικούς και δημοσιογράφους γιατί το έκανε, απάντησε: «Δεν μου αρέσουν οι Δευτέρες. Ζωντάνεψε λίγο η μέρα».

Written by: DreamCity

Rate it

Previous post

Events

9th Athens Open Air Film Festival

Για 9η χρονιά, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, με συνδιοργανωτή τον ΟΠΑΝΔΑ, επιστρέφει με εκδηλώσεις σε πολύ ιδιαίτερα σημεία της πόλης...

today21/05/2019

0%