Άρθρα

Stories behind songs (Queen-The Show Must Go On)

today02/04/2019

Background
share close

Γράφει ο Θεόδωρος Τσολακίδης.

Ήταν 5 Φεβρουαρίου 1991 όταν κυκλοφορούσε το 14ο  album των Queen με τίτλο “Innuendo”.

Το album περιείχε 12 κομμάτια και είχε συνολική διάρκεια 53 λεπτά και 44 δευτερόλεπτα. Ένα από τα κομμάτια που ξεχώρισαν ήταν το θρυλικό, πλέον, ‘’The Show Must Go On’’.

Το κομμάτι αυτό γράφτηκε εξ ολοκλήρου από τον κιθαρίστα των Queen, Brian May, και ήταν αφιερωμένο στον Freddie και στη μάχη που έδινε με το aids. Οι στίχοι μιλούν για την ανάγκη να αξιοποιείς στο έπακρο τη ζωή, ενώ μπορείς να την απολαύσεις ακόμη και όταν όλα φαίνονται μάταια. O ίδιος ο May σημείωσε το απίστευτο θάρρος του Freddie, στο ντοκιμαντέρ “Days Of Our Lives”. Χαρακτηριστικά ανέφερε πως “Ποτέ δεν μουρμουρούσε, ποτέ δεν είπε η ζωή μου είναι σκατά, αυτό είναι φοβερό, το μισώ . Είχε απίστευτη  εσωτερική δύναμη και ηρεμία μυαλού”.

Ο Freddie, κατά τη διάρκεια της ηχογράφησης του τραγουδιού, βρισκόταν στα τελευταία στάδια, όμως αυτό δε τον εμπόδισε να μπει στο studio και να δώσει όλο του το είναι. Ο May φοβόταν ότι ο Freddie δε θα τα κατάφερνε και όπως είχε πει σε μία συνέντευξη ότι είπε “Του λέω, Freddie, δεν ξέρω αν μπορείς καν να το τραγουδήσεις. Και αυτός είπε: Θα το κάνω οπωσδήποτε, αγαπητέ — κατέβασε τη βότκα — και το έκανε, το έσκισε, με αυτή τη σπαραχτική φωνή”.

Το “The Show Must Go On” έμελλε να γίνει το κύκνειο άσμα του Freddie Mercury και ένα από τα πιο πετυχημένα τραγούδια των Queen. Συνάμα κατάφερε να εξελιχθεί σε ένα τραγούδι-ύμνο που δίνει δύναμη σε όλους εκείνους τους ανθρώπους δίνουν τη δική τους μάχη για το υπέρτατο αγαθό, τη ζωή.

Written by: DreamCity

Rate it

Previous post

0%