Dedications
Martin Bon Jovi - Have a Nice Day Good day to all of you! Δήμητρα Wham! - Everything She Wants στον Δημήτρη μου Panos Moderator - When I Dream Καλημέρες!!

Άρθρα

Stories behind songs (Fastball-The way)

today11/02/2019 8

Background
share close

από τον Θοδωρή Τσολακίδη

Το The Way είναι ένα τραγούδι του αμερικάνικου alternative rock συγκροτήματος Fastball. Κυκλοφόρησε το 1998 ως single από το δεύτερο studio album τους που είχε τον τίτλο ‘’All the Pain Money Can Buy’’. Το τραγούδι έφτασε στο no.1 του US Billboard Modern Rock Tracks chart τον Απρίλιο του 1998 και παρέμεινε εκεί για 7 εβδομάδες. 

Το κομμάτι αυτό έγινε η πρώτη μεγάλη επιτυχία του συγκροτήματος, όμως πίσω από την έμπνευση για το συγκεκριμένο κομμάτι κρύβεται μία τραγική ιστορία. Ο ηγέτης του συγκροτήματος, Tony Scalzo, είχε διαβάσει ένα άρθρο σχετικά με ένα ηλικιωμένο ζευγάρι που έχασε τον δρόμο του σε ένα ταξίδι από το Salado του Τέξας στο Temple.  Είχαν σκοπό να επισκεφθούν ένα πανηγυρικό φεστιβάλ στο Temple και ήταν πολύ ενθουσιασμένοι, ωστόσο, ο 88χρονος Raymond είχε πάθει πρόσφατα ένα εγκεφαλικό επεισόδιο και η 83χρονη Lela είχε συμπτώματα άνοιας. Το ζευγάρι σκοτώθηκε μαζί αφού ο Raymond  καθώς οδηγούσε από την πλευρά ενός φαραγγιού έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου έπεσε μέσα στο φαράγγι. Τα πτώματα των δύο συζύγων βρέθηκαν αρκετές μέρες αργότερα μέσα στο αυτοκίνητο σε απόσταση αρκετών εκατοντάδων μιλίων μακριά από την διαδρομή που ακολουθούσαν.

Ο Scalzo ήθελε να κάνει την ιστορία λίγο πιο χαρούμενη, συμπεριλαμβάνοντας στίχους όπως “Anyone can see the road that they walk on is paved in gold and it’s always summer, they’ll never get cold . . .”  Στην έκδοση της ιστορίας του συγκροτήματος, το ζευγάρι είναι ευχαριστημένο μαζί στη μετά θάνατον ζωή They wanted the highway, theyre happier there today

Written by: DreamCity

Rate it

0%