Dedications
Martin Bon Jovi - Have a Nice Day Good day to all of you! Δήμητρα Wham! - Everything She Wants στον Δημήτρη μου Panos Moderator - When I Dream Καλημέρες!!

Άρθρα

Stories behind songs: Enola Gay

today29/01/2019 4

Background
share close

by Theodoros Tsolakidis

Στις 6 Αυγούστου του 1945 στις 8:15 π.μ. το αμερικάνικο πολεμικό αεροπλάνο ‘’Enola Gay’’ σκόρπισε το θάνατο στη Χιροσίμα της Ιαπωνίας, ρίχνοντας την ατομική βόμβα με το κωδικό όνομα ‘’Little Boy’’.  Η επίθεση αυτή έμελλε να στιγματίσει ολόκληρη την ανθρωπότητα, καταλήγοντας να γίνει μία από τις πιο καταστροφικές και εφιαλτικές στιγμές στην παγκόσμια ιστορία.

‘’These games you play, they’re gonna end it all in tears someday…’’

Αμέσως μετά την είδηση της επίθεσης, μεγάλο μέρος του καλλιτεχνικού κόσμου κινητοποιήθηκε και αντέδρασε. Ποιητές, μουσικοί, σκηνοθέτες, συγγραφείς, ηθοποιοί και πολλοί άλλοι τάχθηκαν κατά της επίθεσης με δηλώσεις, παρεμβάσεις αλλά και μέσα από τα έργα τους.

Ένα από τα πολλά συγκροτήματα που εκφράστηκαν δημοσίως μέσα από την τέχνη τους ήταν το βρετανικό synth-pop συγκρότημα Orchestral Manoeuvres in the Dark (OMD). 35 χρόνια μετά την ανείπωτη τραγωδία και συγκεκριμένα το 1980 κυκλοφόρησαν το single ‘’Enola Gay’’ από το album ‘’Organisation’’.  Το ομώνυμο τραγούδι ‘’Enola Gay’’ έγινε τεράστια επιτυχία και σάρωσε στα παγκόσμια charts.

’’Enola gay, it should’ve faded our dreams away…’’

Written by: DreamCity

Rate it

0%