Dedications
Martin Bon Jovi - Have a Nice Day Good day to all of you! Δήμητρα Wham! - Everything She Wants στον Δημήτρη μου Panos Moderator - When I Dream Καλημέρες!!

Άρθρα

“2 Minutes to Midnight”: Iron Maiden

today02/01/2019 4

Background
share close

Οι Iron Maiden στις 6 Αυγούστου του 1984 κυκλοφορούν το δέκατο single τους με τίτλο “2 Minutes to Midnight”.

Το συγκεκριμένο single κυκλοφόρησε λίγο πριν τον πέμπτο δίσκο του συγκροτήματος, με τίτλο “Powerslave”. Το τραγούδι γράφτηκε από τον Adrian Smith και τον Bruce Dickinson.

Ο τίτλος του τραγουδιού αναφέρεται στο ρολόι Doomsday, το οποίο δημιουργήθηκε το 1947 από το περιοδικό Bulletin of Atomic Sciences.

Το ρολόι ρυθμίστηκε στα 7 λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα, υποδεικνύοντας ότι εξαιτίας της απειλής του πυρηνικού πολέμου, ο κόσμος ξέμενε από χρόνο. Καθώς οι εντάσεις κλιμακώνονταν με την πάροδο των ετών, το ρολόι κινούνταν προς τα εμπρός, αλλά επανερχόταν όταν υπογράφονταν συνθήκες και η απειλή μειωνόταν.

Το 1958, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Σοβιετική Ένωση έκαναν πειράματα με βόμβες υδρογόνου και έτσι το ρολόι πλησίασε περισσότερο από κάθε άλλη φορά στα μεσάνυχτα και συγκεκριμένα στις 23:58. Το συγκεκριμένο γεγονός έγινε πηγή έμπνευσης για τους Iron Maiden, προσθέτοντας μία ακόμη επιτυχία στην τεράστια καριέρα τους. Όσων αφορά το εξώφυλλο του single, το οποίο επιμελήθηκε ο Derek Diggs (δημιουργός του Eddie), έχει και αυτό τη δική του ιστορία. Στο εξώφυλλο βλέπουμε στο βάθος ένα πυρηνικό μανιτάρι έκρηξης, καθώς και τις σημαίες 9 χωρών (από αριστερά προς τα δεξιά: Σοβιετική Ένωση, Αφγανιστάν, Ιράκ, Ιράν, Ηνωμένο Βασίλειο, Αργεντινή, ΗΠΑ, Ισραήλ και Κούβα) που μόνο τυχαία δε βρίσκονται εκεί. Τη στιγμή που κυκλοφόρησε το single όλες οι παραπάνω χώρες βρίσκονταν σε κάποια ένοπλη σύγκρουση. Τέλος, ο Eddie δείχνει με το δάχτυλο τους ακροατές, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι ίδιοι έχουν την δύναμη να σταματήσουν τις πολεμικές συρράξεις.

by Theodoros Tsolakidis

Written by: DreamCity

Rate it

0%