Dedications
Martin Bon Jovi - Have a Nice Day Good day to all of you! Δήμητρα Wham! - Everything She Wants στον Δημήτρη μου Panos Moderator - When I Dream Καλημέρες!!

Άρθρα

Rick Allen : Ο drummer με το ένα χέρι που κατέκτησε την κορυφή με τους Def Leppard.

today10/12/2018 4

Background
share close

Ο Rick Allen γεννημένος στο Dronfield της Μεγάλης Βρετανίας την 1η Νοέμβρη του 1963 είναι ο drummer του αγγλικού rock συγκροτήματος Def Leppard. Στις 28 Νοεμβρίου 1978 ο Allen γίνεται μέλος του συγκροτήματος, μετά την αποχώρηση του drummer Tony Kenning, σε ηλικία μόλις 15 χρόνων.

Ωστόσο, το γεγονός που σημάδεψε την ζωή του και την καριέρα του στους Def Leppard ήταν το αυτοκινητιστικό ατύχημα στο οποίο ενεπλάκη στις 31 Δεκεμβρίου 1984, με αποτέλεσμα να χάσει το αριστερό του χέρι. Σύμφωνα με τον ίδιο, καθώς οδηγούσε προς το σπίτι των γονιών του για να γιορτάσει την παραμονή Πρωτοχρονιάς, ένας άλλος οδηγός τον προσπέρασε προκλητικά και πάνω στα νεύρα του ανέπτυξε ταχύτητα με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο,να τραυματιστεί βαριά και να χάσει το χέρι του. Οι γιατροί προσπάθησαν να επανατοποθετήσουν το χέρι του Allen, αλλά αναγκαστικά το αφαίρεσαν λόγω μόλυνσης. Από το νοσοκομείο βγήκε μετά από τρεισήμισι εβδομάδες και βρισκόταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, διότι πίστευε ότι δε θα μπορέσει να ξαναπαίξει με το συγκρότημα.

Τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος τον στήριξαν ψυχολογικά και δεν ήθελαν να τον διώξουν από τη μπάντα στη χειρότερη στιγμή της ζωής του. Ο ίδιος μαζί με τον Joe Elliott (lead vocalist) συνάντησαν ειδικούς και άρχισαν να σχεδιάζουν ένα μοντέλο drums προσαρμοσμένο στις ανάγκες του Allen. Ο πρώην drummer των Status Quo, Jeff Rich, σχεδίασε μαζί του ένα ηλεκτρονικό μοντέλο drums, που θα μπορούσε να παίζει με ένα χέρι. Η εταιρία Simmons, που είναι κατασκευαστής ηλεκτρονικών drums, δημιούργησε ένα μοντέλο με τις προδιαγραφές που ζητούσαν.

Ο Allen όχι μόνο επέστρεψε ενεργά στην μπάντα, αλλά έκανε και την πρώτη του εμφάνιση μετά το ατύχημα, το 1986 στο φεστιβάλ Monsters of Rock στο Donington, ενώ το 1987 συμμετείχε και στην ηχογράφηση του τέταρτου album του συγκροτήματος με τον τίτλο ‘’Hysteria’’, που είναι και το πιο επιτυχημένο του συγκροτήματος μέχρι σήμερα, πουλώντας 20 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

Με το σθένος και την θέλησή του, ο Allen μας διδάσκει ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο και πως ακόμη και μέσα από τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής μας μπορούμε να βγούμε πιο δυνατοί και να πετύχουμε τα όνειρα μας.

By Theodoros Tsolakidis

Written by: DreamCity

Rate it

0%