Dedications
Martin Bon Jovi - Have a Nice Day Good day to all of you! Δήμητρα Wham! - Everything She Wants στον Δημήτρη μου Panos Moderator - When I Dream Καλημέρες!!

Αφιερώματα

«Freddie Mercury Tribute Concert for AIDS Awareness»

today18/11/2018 5

Background
share close

20 Απριλίου 1992 και ολόκληρος ο κόσμος δεν είχε ακόμη συνειδητοποιήσει το θάνατο του Freddie Mercury. Ο frontman των Queen και για μεγάλο μέρος του κόσμου κορυφαίος frontman όλων των εποχών, είχε φύγει από κοντά μας μόλις πριν μερικούς μήνες. Τα εναπομείναντα μέλη της μπάντας αποφάσισαν να διοργανώσουν μία συναυλία προς τιμήν του Freddie Mercury με καλεσμένους μερικούς από τους κορυφαίους μουσικούς και τραγουδιστές της rock μουσικής σκηνής.

Στόχος τους, εκτός από το φόρο τιμής που ήθελαν να αποτίσουν στο πρόσωπο του Freddie Mercury, ήταν και η ευαισθητοποίηση του κόσμου γύρω από το AIDS. Τα έσοδα της συναυλίας προσφέρθηκαν εξ ολοκλήρου για την δημιουργία ενός φιλανθρωπικού οργανισμού κατά του AIDS, το «Mercury Phoenix Trust».

Στο συναυλιακό κομμάτι τώρα, έγινε κάτι το εξωπραγματικό. Μόλις ανακοινώθηκε η προπώληση των εισιτηρίων πωλήθηκαν 72.000 εισιτήρια μέσα σε, μόλις, τρεις ώρες, χωρίς να έχει ανακοινωθεί κανένα άλλο όνομα καλλιτέχνη. Η συναυλία άνοιξε με ένα μήνυμα από τα τρία εναπομείναντα μέλη των Queen. Το πρώτο μέρος ξεκίνησε με σύντομες εμφανίσεις από συγκροτήματα που επηρεάστηκαν από τη μουσική των Queen, συμπεριλαμβανομένων των Metallica, Extreme, Def Leppard και Guns N’ Roses. Στο δεύτερο μέρος, τα μέλη των Queen έπαιξαν κομμάτια του συγκροτήματος μαζί με τους Elton John, Roger Daltrey (The Who), Tony Iommi (Black Sabbath), David Bowie, Mick Ronson (Spiders from Mars), James Hetfield (of Metallica), George Michael, Seal, Paul Young, Annie Lennox, Lisa Stansfield, Robert Plant (Led Zeppelin), Joe Elliott and Phil Collen (Def Leppard), Axl Rose and Slash (Guns N’ Roses).

by Theodoros Tsolakidis

Written by: DreamCity

Rate it

0%