Dedications
Martin Bon Jovi - Have a Nice Day Good day to all of you! Δήμητρα Wham! - Everything She Wants στον Δημήτρη μου Panos Moderator - When I Dream Καλημέρες!!

Άρθρα

More (Pink Floyd): Η ιστορία ενός υποτιμημένου διαμαντιού

today15/10/2018 10

Background
share close

More (αρχικός τίτλος: Original Motion Picture Soundtrack from the film More) είναι ο τίτλος του πρώτου soundtrack δίσκου του συγκροτήματος, και ο τρίτος κατά σειρά. Ο δίσκος κυκλοφόρησε στις 13 Ιουνίου 1969 από την EMI.
Το ‘’More’’ είναι πρώτος δίσκος των Pink Floyd χωρίς τον Syd Barrett στη σύνθεση τους, ο οποίος αποχώρησε από τις τάξεις της μπάντας στις αρχές του 1968 κατά τη διάρκεια της ηχογράφησης του άλμπουμ ” A Saucerful Of Secrets”. Επίσης, είναι ένα από τα δύο άλμπουμ του συγκροτήματος στα οποία ο David Gilmour είναι ο μόνος κύριος τραγουδιστής – το δεύτερο άλμπουμ είναι το “A Momentary Lapse of Reason” του 1987. 
Μέσα από το soundtrack album για την ταινία ‘’More’’ (1969) του γαλλοελβετού σκηνοθέτη Barbet Schroeder, οι Pink Floyd στράφηκαν σε ήχους που μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχαν δείξει να κατέχουν, όπως οι ακουστικές κιθάρες και οι επιρροές από την αγγλική folk, και απέδειξαν ότι μπορούν να γράψουν τραγούδια και χωρίς τον πνευματικά ασταθή ιδρυτή της μπάντας Syd Barrett. Ο δίσκος ‘’More’’ αποτελεί ορόσημο για τον Roger Waters καθώς αρχίζει σιγά-σιγά να βγαίνει μπροστά και να γίνεται ο νέος ηγέτης των Pink Floyd. 
Ο δίσκος αποτελείται από 13 κομμάτια, εκ των οποίων τα 5 έχουν γραφτεί εξ ολοκλήρου από των Roger Waters. Παρακάτω ακολουθούν τα τραγούδια του δίσκου:
Side one: 1. Cirrus Minor (Waters), 2. The Nile Song (Waters), 3. Crying Song (Waters), 4. Up the Khyber (Mason, Wright), 5. Green Is the Colour (Waters), 6. Cymbaline (Waters), 7. Party Sequence (Waters, Wright, Gilmour, Mason)
Side two: 1. Main Theme (instrumental) (Waters, Wright, Gilmour, Mason), 2. Ibiza Bar (Waters, Wright, Gilmour, Mason), 3. More Blues (instrumental) (Waters, Wright, Gilmour, Mason), 4.Quicksilver (instrumental) (Waters, Wright, Gilmour, Mason), 5. A Spanish Piece ( Gilmour), 6. Dramatic Theme (instrumental) (Waters, Wright, Gilmour, Mason)
Από τον συγκεκριμένο δίσκο θα επιλέξω και το τραγούδι της εβδομάδας που θα είναι το ‘’The Nile Song’’, το οποίο αποτελεί και το πρώτο τραγούδι της μπάντας με punk rock στοιχεία.

by Theodoros Tsolakidis

Written by: DreamCity

Rate it

0%